Förskjutning #prepperSE

Definitioner. För att kunna kommunicera måste det finnas definitioner av begrepp så att alla förstår vad som menas. Säger jag ”läkare” förstår alla vad jag menar på ett övergripande plan. Definitionen av läkare är förvisso inte så precis som den skulle kunna vara eftersom en läkare kan vara specialiserad inom ett visst område, men alla förstår att vi har att göra med en person som jobbar med att hjälpa sjuka människor och som har avlagt en läkarexamen.

wp-1484403170562.jpg
Vedbod uppe vid BOL Norr

Låt oss därför titta på ”preppare” eller ”prepper”. Vad associerar du det till? Antagligen kan vi alla komma överens om att en prepper är en människa som har en viss nivå av krisberedskap. Jag skulle faktiskt kunna gå så långt som att påstå att en prepper är en människa som har en mycket större och mer omfattande krisberedskap än vad som myndigheterna råder till. Men var går gränsen från att vara oförberedd till att vara prepper? Var går gränsen från att vara prepper till att vara självförsörjande (motsvarande engelskans ”homesteader”)? Är det ens någon skillnad? Kanske spelar det ingen roll i det stora hela.

Anledningen till funderingen kring definitioner kommer så klart inte från ingenstans. Jag känner att min egen prepper-resa börjar nå vägs ände. Eller kanske snarare kanske är på väg att omvandlas till nästa logiska steg. Visst ligger det några år fram i tiden. Men planering och fokus är redan flyttat till BOL Norr och den framtida flytten upp dit, med allt vad det innebär. När all energi läggs på detta känns det som att jag börjar ömsa skinn.

Bloggen har ju under många år varit riktad mot vad jag skulle kalla klassisk prepping. Om jag ska fortsätta skriva kommer garanterat fokus att förskjutas till självförsörjning och allt vad det innebär. Trots allt är ju hela poängen med bloggen att dela med mig av mina lärdomar och erfarenheter. Frågan är om det finns ett intresse av att följa en sådan resa i kontexten av denna blogg. Om det finns kommer jag fortsätta skriva. Men jag har lite andra idéer också. Men dessa kommer jag att återkomma till längre fram.

6 reaktioner till “Förskjutning #prepperSE

  1. Det är en fullständigt logisk och naturlig utveckling, i mitt fall är pockar det på men det är allt det där andra som bara ligger en till last som säger nej 🙂 Självklart finns det ett intresse från mig och många andra att fortsätta läsa, så länge du skriver.

  2. Självklart vill vi läsa om nästa steg, flytten och hur man fixar dagliga sysslor.

  3. Håller med de tidigare kommentarerna. Självklart finns intresset att läsa kring detta.

  4. De gamla inläggen finns ju kvar.
    Och jag tror inte att det blir bra om man inte skriver om det som slukar en.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑