Utmaning #1: Ha tråkigt #prepperSE

I en värld med möjligheter till omedelbar tillfredsställelse av det rastlösa sinnet är det nästan tabu att ha tråkigt. Varje sekund av dygnets alla timmar kan du alltid sysselsätta dig på en mängd olika sätt. Detta sätt att leva har blivit det normala. Utan att lägga någon värdering i det kan jag ändå konstatera att två saker. För det första har vi ett vardagsbeteende som är beroende av teknik och snabba informationsflöden. För det andra är sårbarheten i detta beteende extremt stort.

Därför utmanar jag dig till att ha tråkigt. Stäng av internet, TV, radio, datorer, mobiltelefoner, plattor och all annan uppkopplad utrustning. Låt dessa vara avstängda under ett helt dygn. Det måste ju vilken människa som helst klara av? Det är ju inte för mycket begärt? Det är ju inte så att du kommer sitta kall, hungrig, rädd eller smutsig. Under detta dygn kan du passa på att skriva en liten loggbok. Hur mår du? Vad känner du? När du även har gott om tid till att fundera, ta tillfället i akt att fundera på varför du känner som du gör.

Utmaningen är alltså väldigt enkel och den kräver inte någon större uppoffring. För du kan ju sluta precis när som helst. Inte är du beroende av internet, sociala media eller Netflix? Eller hur? Så unna dig att ha tråkigt i ett dygn.
wp-1483371507031.jpg

8 reaktioner till “Utmaning #1: Ha tråkigt #prepperSE

 1. Bra påminnelse. Men jag vet inte hur jag gör. Sitter jag ensam i skogen börjar jag ändå göra saker utan att ha tråkigt. Tittar på träden, lägger mig ned och tittar på molnen, börjar plocka växter, tränar, undersöker bäcken. Är jag hemma läser jag en bok, stickar vantar eller ritar. Vadsomhelst. Hur kan jag ha tråkigt?

 2. Haha, älskar din inställning Ellinor! Jag är en riktig information Junkie så själv är det mycket ljudböcker med mental inställning kombinerat med de ”tråkiga” hemmasysslorna. De blir nästan alltid roligare med lite musik. Är jag ute så får man se till att ha powerbanken till hands så man alltid kan vara på alerten. Hjärnan vilar på och slappnar av på natten så under dagarna är det konstant vidgning av vyerna som gäller!

  1. 🙂
   Jag är ett fan av sociala media, bloggar, spel osv själv. Men har som sagt inga problem att sysselsätta mig oavsett förutsättningar eller sällskap. Viktigt att reflektera över nätberoende dock, det är inte roligt att se.

 3. Eh….? Förstår inte riktigt problemet. Jo, visst kan man sakna nåt Tvprogram eller liknande, men helt ärligt?
  Jag har många skåp med grejer som ska organiseras, 3500 kvm trädgård som ska tas omhand (mindre på vintern givetvis). Göra långkok, leka med katterna, läsa bocker, dricka en flaska vin med mannen, hugga ved… whatever.
  Tror det är enklare för oss åldingar, som är uppvuxna ”unplugged”. Själv är jag född -61, vilket gör mig till 55.

  1. Undrar om det beror på en uppväxt ’utan skärm’ eller om den där känslan kommer automatiskt med livserfarenhet? Vore intressant att se hur dagens barn blir som äldre.

 4. Jag har det sådär ca en gång i månaden, när jag åker hem till min 80-åriga mamma i Malmö (bor i Danmark) . Då sitter vi o pratar, jag går ut och dricker öl med mina vänner, och jag sover över hos mamma. Visserligen brukar jag sända en sms till min man ”allt ok”-varianten, men det kan jag låta bli om det skulle vara. Inte Tv, internet, FB eller annat. Utan problem.

 5. Visst är jag ständigt uppkopplad och lätt beroende av lika sociala medier, men precis som ovanstående så tror jag faktiskt inte att jag skulle ha så stora problem att sysselsätta mig utan detta. Älskar att läsa böcker, vara ute i naturen, spela vanliga spel, lägga patiens. Ett strömavbrott skulle kunna vara ett välkommet avbrott i vardagen.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑