Veckorna som gått (71) #prepperSE

I vanligt ordning händer det väldigt mycket. I Sverige har det varit många uppmaningar på olika orter till att koka dricksvattnet på grund av bakterier. Ett par bränder i ställverk har också hunnits med. För att inte tala om alla bilar som brinner, stenar som kastas på räddningstjänst samt skjutningar, mord och annat obehagligt. Polisen kämpar med både en förtroendekris riktad mot ledningen och personalbrist som en konsekvens av ohållbara arbetsvillkor. Men det viktiga är att granen inte har brunnit.

Vår så kallade statsminister förklarade att läget är ansträngt och så var det med det. Socialminister Ygeman är oroad men har fullt upp med att lösa problemet med alla olagliga vapen genom att påtvinga ännu hårdare regler på sportskyttar och jägare. De grupper i samhället som är bland de mest laglydiga som finns då de inte vill risker att förlora sin vapenlicens. Att kriminella högaktningsfullt skiter i lagen när den anskaffar sina illegala, olagliga vapen, verkar inte vara värt att lägga ner tid och resurser på. Här skulle jag kunna fortsätta raljera över all total idioti som fyller landet Sverige, men om sanningen ska fram så har jag egentligen redan gett upp hoppet.

Kommer ni ihåg när ett mord var en riksangelägenhet i media? Förstasidor i tidningarna, huvudnyheter i Aktuellt och Rapport. Idag knappt en notis. Normaliseringen är ett faktum. Och detta gäller inte bara mord.

Skymning i BOL Norr.
Skymning i BOL Norr.

På det personliga planet jobbar jag vidare med min egen krisberedskap. Ett till besök har hunnits med till BOL Norr med en stor last, främst matförråd. Det tar både tid och kostar rätt mycket pengar att flytta runt förrådet. Därför får jag vara noggrann med prioriteringarna så att rätt saker kommer på rätt plats i rätt ordning.

Något jag samtidigt insett att jag behöver är ett lager av bränsle (bensin). Även om jag är ganska nitisk på att alltid se till att ha full tank i bilen finns det inga garantier. Dessutom kan ju bränslelagret tas med vid ett SHTF om det skulle vara så att bilen är fulltankad.
Just nu håller jag på med att packa om resten av torrvarorna till PET-flaskor för transport och förvaring. Efter en kontroll av BOL Syd inser jag att det fanns betydligt mer kvar att packa om än jag först hade uppskattat. Det är förvisso inte jobbigt att göra detta, men det tar tid att få PET-flaskorna torra efter det att de blivit ordentligt rengjorda.

Till sist har jag hunnit med att få besök av det underbara prepper-paret Par i Prepp (säg det 10 gånger snabbt). Som alltid är det mycket givande att träffas ”på riktigt” och prata och dela med sig av erfarenheter. Sedan kan man ju alltid trevligt att äta och dricka gott tillsammans. Jag rekommenderar starkt att läsa deras blogg och deras prepper-resa.

2 reaktioner till “Veckorna som gått (71) #prepperSE

  1. Lagrar du bara torrvaror.. hur gör du med konserver i ditt norrboende med tanke på
    kyla och minusgrader?

    1. Nej jag lagrar inte enbart torrvaror. Under vintern kommer jag att ha någon form av frostvakt för att hålla konserver ”varma”. Exakt hur denna ska utformas har jag inte riktigt bestämt ännu.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑