Veckorna som gått (68) #prepperSE

Det har varit en turbulent tid. Massor att göra inför husförsäljningen, leta nytt hem, förbereda och planera inför framtiden. Allt på en gång. Även om jag mår skit i mellan åt så försöker jag hålla modet och humöret uppe. Mitt i allt detta finns det lärdomar och erfarenheter att ta med sig.

Nåväl. Vad gäller prepping rent praktiskt så handlar det mesta nu åt att förbereda (fundera) över hur jag ska organisera förrådet så det kan få plats i en lägenhet. Det finns massor med smarta lösningar för compact living och det är nog där jag kommer att hämta mest inspiration.

Jag ägnar också rätt mycket tankeverksamhet åt att staka ut den långsiktiga planen. Det finns väl egentligen två spår. Antingen en liten stuga i skogen, off-the-grid och med djurhållning för självförsörjning. Det andra alternativet är att flytta utomlands, till varmare breddgrader, också där till någon avsides mark med möjlighet till djurhållning och odling. Självklart är inget på långa vägar bestämt, men det är de två spåren jag jobbar på.

Tills dess att jag kan gå vidare med dessa planer finns det mycket annat jag kommer att fokusera på. Primärt kommer vara att ackumulera så mycket kunskap jag bara kan kring självförsörjning och djurhållning. Även om jag hellre hade lärt mig genom att praktiskt prova mig fram så är detta vad jag kan göra just nu.

Det finns mer som kommer att komma, men det är projekt som ännu inte är formaliserade eller ens påbörjade men som förhoppningsvis i framtiden kommer att kunna hjälpa fler att förbättra sin personliga krisberedskap.

En reaktion till “Veckorna som gått (68) #prepperSE

  1. En gång i tiden funderade jag i samma banor, men kom fram till att köpa lite billig tomtmark och ställa en husvagn/husbil och några solceller kunde vara något. Sen drar man söderut tillsammans med flyttfåglarna när vintern kommer.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑