Veckorna som gått (91) #prepperSE

Tre veckor ha gått sedan senast. Maj och juni är, och har varit, väldigt fullbokade med allehanda aktiviteter som inte är relaterade till prepping. I år har det varit värre än vanligt. Trots detta lyckades jag klämma in en tur upp till BOL Norr, som ni kan läsa om i föregående inlägg. Nu har jag en förhoppning att kunna åka upp en vända till inom en snar framtid för att kunna köra upp de sista sakerna och på så sätt ha tömt lägenheten på prylar som ska fraktas upp.

Något positivt som hänt är att jag fått en lägenhet. Det är riktigt skönt. Även om den är lite stor så får det bli så, jag har inte riktigt lyxen att vänta och jag vill undvika att hamna i samma situation som vid senaste flytten (andrahandskontrakt och dubbla boenden). Geografiskt ligger den någorlunda bra till, några mil utanför en storstad i ett litet samhälle på rätt sida naturliga hinder vid en eventuell bug-out. Helt enkelt det bästa jag kunde uppbringa på så kort varsel och med de förutsättningar som finns. Som vanligt blir det några timmar över kartor för att staka ut primära, sekundära och tertiära vägar upp till BOL Norr. Fördelen denna gången är att jag faktiskt har rätt god lokalkännedom kring närområdet.

Den lilla tid jag haft till övers de gångna veckorna har gått åt att insupa information kring allehanda ämnen. Framför all kring odling, djurhållning och permakultur. Jag har också försökt att ta mig tid till att helt enkelt samla tankarna, strukturera dom, grubbla och fundera. Någonstans börjar nu saker och ting falla på plats. Även om denna flytt inte var med i den långsiktiga planen så har jag insett att det faktiskt inte spelar någon större roll. Nu är jag faktiskt bekväm med framtiden.

Det går också rykten om att jag kommer vara med i nästa avsnitt av Prepperpodden som gissningsvis kommer att komma ut vilken dag som helst. Det är alltid roligt att prata med Svenskprepper och jag tror detta kan bli intressant.

4 reaktioner till “Veckorna som gått (91) #prepperSE

  1. En fråga, har en stuga på landet med egen brunn och bra vatten. Hur löser man det rent praktiskt med handpump eller liknande när elen försvinner? Är oteknisk o försöker förstå hur jag kan ha framförhållning och vad jag behöver göra och köpa för att kunna få upp vattnet från brunnen.

    1. Det beror lite på hur djup brunnen är. Min är rätt grund så jag hittade en gammal handvevad pump som skänktes bort på Blocket. Ett alternativ kan ju vara en 12 volt pump kopplat på ett batteri och solcell. I vissa fall räcker det med en hink och ett snöre.

        1. Då blir det lite värre. Gissningsvis drar pumpen rätt mycket energi för att få upp vattnet. Möjligen kan ett bensindrivet elverk fungera för kortare avbrott. Men jag hade nog börjat fundera på alternativa lösningar som att fånga och samla regnvatten t.ex.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑