Veckan som gått (58) #prepperSE

20160204_221637.jpg
Början till torrsaltningen

Salt. Saltare. Saltast. Äntligen. Det där med att ”få tummen ur” kan man alltid diskutera, men nu har jag i alla fall kommit igång med att lära mig att på olika sätt konservera kött. Igår lades två rejäla bitar nötkött i saltlake och en tredje bit fick bli insvept i ett täcke av salt. Det jag ska prova är att rimma, torka och torrsalta. Bättre att göra misstagen nu när det inte spelar någon större roll. Resultaten av detta kommer i en separat postning om några veckor eller så, när allt (förhoppningsvis) är klart.

Denna vecka hade jag tänkt att göra en inventering av matförråden. Så blev icke fallet. Livet kom emellan. Men förråden växer nu när det finns plats. Inte bara mat utan även salt, socker, ättiksprit, druvsocker, glasburkar (att t.ex syra grönsaker i), pulverkaffe. Allt enligt principen att köpa med sig lite extra varje gång jag är i affären.

Veckans överraskning stod en kund till min sambo för. Hon är en gammal dam som har en liten Irländsk varghund på 85-kilo som jag brukar hämta, bada och fixa åt henne då hon inte själv längre kan få med hennes lilla hund till trimmet. Olyckligtvis har hon halkat och skadat höften, vilket resulterat i en vistelse på sjukhus. Då hon bara har en släkting, en dotter, som bor i helt fel landsända, fick vi förfrågan om vi möjligtvis kunde förbarma oss och låta varghunden bo hos oss. Lyckligtvis har vi ju två boenden just nu, och så råkar jag tycka om denna varghund. Så jag sa att jag kunde ta hand om honom, till mattes lättnad och glädje. Så helt plötsligt har jag en förvuxen bäbis här hemma. Han må se stor och farlig ut, men han är som Bamse – stark men väldigt snäll.

Om man ska vara ärlig skulle det vara en tillgång att ha en varghund på gården i ett SHTF, om man tränat den från början till jakt. De är ju trots allt avlade till att jaga varg och hjort. Att de sedan fungerar som avskräckning är inte något negativt i min bok. Givetvis kommer jag inte att behålla den jag har här hemma nu, av fler anledningar, ens om jag fick honom. Men det är en intressant ras och hade jag tid och förutsättningar så skulle det kunna vara något att fundera på i framtiden.

3 reaktioner till “Veckan som gått (58) #prepperSE

  1. Jag hade en varghund en gång bara 25 % varg resten schäfer men i alla fall. Enormt stark och krävde massor av motion. Klarade tyvärr inte att ha den så länge.

  2. Varför inte bygga en rök? Saltat och rökt kött är mums.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑