Nej, jag önskar INTE att SHTF

Jag blir till och från nästan anklagad för att jag önskar att ett SHTF-scenario ska inträffa. I princip alltid helt ogrundat och orden läggs i min mun med fraser som ”du sitter väl bara och hoppas på att det ska skita sig”. Nu vet jag inte om jag är ensam om att få höra liknande, men jag misstänker att det är något alla preppers då eller då får kastat i ansiktet. För egen del har jag upptäckt två typer av människor som säger detta; dels de som är genuint undrande om det är just det jag hoppas på och dels de som gör det med ett illa dolt förakt. De människor som faktiskt genuint undrar om jag sitter och väntar på att SHTF är för det mesta bara nyfikna på hur jag tänker och följer ofta upp med frågor om jag alltid går runt och är rädd eller paranoid. Människor som är nyfikna och vill lära sig tar jag mig gärna tålamod till att förklara för.

Den andra typen är de som på något vis verkar ta det personligt. Precis som att mina förråd är en personlig förolämpning och att hela tanken på att preppa måste grundas i en önskan om att alla ska få lida. Kanske är det rädsla eller förnekelse. Eller så är det så enkelt att de inte förstår. Oavsett verkar de tro att jag går och hoppas på att hela samhället ska kollapsa och att det på något vis skulle få mig att känna mig bättre än alla andra som inte förberett sig.

Ingenting kunde vara längre från sanningen. Varje fiber i min kropp hoppas och ber att ett SHTF-scenario aldrig kommer att ske. Det skulle inte föra med sig någonting annat än lidande för alla – inklusive preppers. Det är lika korkat som att hoppas på att huset ska brinna ner eller att man ska krocka med bilen bara för att man tecknat en försäkring. Allt prepp gör är att ge lite bättre förutsättningar att klara sig till andra sidan. Det betyder inte att det är en garanti att lyckas.

Dock är jag fullt medveten om att det finns vissa kategorier människor som verkligen hoppas att SHTF. Kanske är de missnöjda och olyckliga med sin nuvarande livssituation. Kanske är de uttråkade. Kanske förstår de inte vidden av vad det innebär, vilka konsekvenserna faktiskt kan bli. Kanske har de en övertro på sin egen förmåga att överleva. Råkar du tillhöra den kategorin människor tycker jag du ska läsa om hur livet är/var i t.ex krigsdrabbade områden. Läs vittnesskildringar från kriget i Kosovo, Syrien eller vilken annan konflikt som helst. Även om scenariot inte är krig ger det en god inblick i vilket helvete ett SHTF skapar.

Så, nej, jag önskar verkligen inte att SHTF. Inte för mig, inte för min familj, mina vänner eller medmänniskor. Inte för någon.

2 reaktioner till “Nej, jag önskar INTE att SHTF

  1. Anledningen till att jag (och säkert många andra) är väldigt diskreta med mitt preppande, tyvärr.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑