Veckan som gått (42) #prepperSE

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om jag ska vara helt ärlig. Så mycket tragik och galenskap pågår att jag helt enkelt valt att inte vara så närvarande på nätet. På Twitter var stämningen hätskt och det kastades glåpord och anklagelser till höger och vänster. Sedan höll en rad politiker en presskonferens om att de faktiskt lyckats komma överens om en rad konstruktiva åtgärder som ska införas. Om man vill skulle man lätt kunna påstå att det var för lite, för sent. Men jag väljer att se det som att våra politiker äntligen börjar visa lite handlingskraft och vilja. Framtiden får döma.

På prepper-fronten intet nytt. Lite konserver hit, lite pulverkaffe dit. Inga större förändringar. Men jag är ju en stark anhängare av de små stegens framgång. Något som jag faktiskt har köpt på mig är konserverad potatis i glasburk (från ICA). Dessa har hyfsat bra hållbarhet och det kan ju vara gott med kokt potatis till de konserverade köttbullarna. Så har vi några burkar med egentillverkad lingonsylt i förrådet.

Mycket tid har också gått åt till att fundera kring hur jag på bästa sätt kan anpassa vårt nya hem utifrån de nya förutsättningarna. I och med att det finns en vedeldad spis kommer matlagning att vara mycket enklare, lika så uppvärmning tack vare spisen och en öppen spis i vardagsrummet.  Då huset inte är så stort kommer det förhoppningsvis inte att gå åt allt för mycket ved till uppvärmning.

Det visade sig också att det på marken finns en jordkällare, något som jag helt missat av någon anledning. Detta underlättar väldigt mycket när det gäller förvaring av odlade grönsaker och rotfrukter. Beroende på hur stor den är kanske den även kan användas till lagring av lite prepps.

Annars har det mesta av tiden och energin gått åt till att sköta våra valpar och kaniner. Ännu verkar inte kaninhonorna dräktiga, men det kanske är lika bra. Det vore ju skönt om de kunde vänta med ungar tills vi flyttat.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑