Veckan som gått (40) #perpperSE

Det finns mycket att glädja sig åt idag, men jag tänker lämna den svenska inrikespolitiken där hän och istället ägna mig åt lite egoism. Idag blev det nämligen klart med nytt hus! Om allt går som planerat kommer flytt lasset att gå i december. Sedan kommer vi att ha två boenden under en period tills jag har fått mitt hus lite renoverat och sedan sålt. Realistiskt borde allt vara klart i mars-april 2016.

Det nya huset har både en bit mark och en ladugårdslänga. Nuvarande ägare har både höns och kaniner i sagd ladugård och ägaren dessförinnan hade även får. Allt är alltså redan förberett för den tilltänkta djurhållningen, vilket är mycket skönt. Läget är långt från militära objekt och ligger förvisso intill ett litet samhälle, men ändå avskilt. Vi byter samtidigt län. Kompromissen mellan mina perpper-ambitioner och en realistisk fungerande vardag tycker jag är fullt acceptabel. Huset har förvisso kommunalt avlopp och vatten, men det finns en fungerande eldstad och en vedeldad spis som förhoppningsvis får att få liv i. Mer om själva huset och gården kommer i framtiden.

Samtidigt betyder detta att jag blir helt skuldfri om jag får nuvarande huset sålt – vilket jag faktiskt är fullt rimligt. Värderingen känns sund och marknaden har ännu inte blivit mättad i området jag bor i nu. Bara hoppas det håller i sig en bit in på nästa år. Att då kunna växla om och inte längre vara anställd utan kunna livnära sig på den egna verksamheten vore en dröm som för första gången känns att vara inom räckhåll.

Kan vi få till en god djurhållning på det nya stället ökar resiliensen ytterligare. Ägg och kött från höns. Kött från kaniner. Ull och kött från får. Dessutom finns det mycket gott om bördig jord att anlägga odlingar på. Så finns det lite skog som kan användas till ved om det skulle krisa. Mer kan jag inte önska.

Under veckan som gått har jag passat på att komplettera förråden med mer vätskeersättning. Sedan har även mer första förband införskaffats, mer rep, några rostfria muggar, ett par trattar till och komplettering av roterade konserver. De nästkommande månaderna kommer jag att bli tvungen att prioritera renovering av huset, så då kommer perppandet att få ligga i dvala ett tag, med undantag för lite mer fotogen som jag planerar införskaffa.

En reaktion till “Veckan som gått (40) #perpperSE

  1. Det här är ju lysande, grattis! Väldigt skönt att få till det som du vill ha det, och slippa lånet med. Mycket bra för dig och familjen, och väldigt bra för ditt allmäna välbefinnande – dina sjukdomstillstånd är ju extra jobbiga om det finns stresspunkter som ligger och gnager. Lite avundsjuk är jag allt på att du har löst det.. och i vanlig ordning så får du jättegärna säga till om du behöver hjälp med något flyttande, byggande eller planerande.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑