Lugn och vaksam #prepperSE

Med allt som händer runt om just nu är det lätt att ha nerverna på utsidan. ”Är detta början på ett SHTF” verkar vara en vanligt förekommande fråga på många preppers läppar just nu. Dessutom är väl validerad information svårt att få tag i och rykten sprider sig som löpeldar i sociala medier. Undertecknad är inte undantagen, på något vis.

Det finns dock vishet i att sitta still i båten. Att lugnt och sansat analysera din omvärld och ditt närområde. Jag förstår mycket väl viljan att förekomma ett SHTF. Instinkten är stark, särskilt när så mycket är i limbo och tecken pekar på en ständigt nedåtgående spiral. Dock måste man nyktert, kallt och logiskt kunna se situationen för vad den är. Ännu har inte de svenska myndigheterna totalt kollapsat. Ännu har inte något tredje världskrig utbrutit. Ännu har inte en börskrasch skett.

Med det sagt finns det all anledning att på allvar se över sina förberedelser. Även om vi inte nått midnatt, har klockan tagit ett litet men tydligt steg närmre midnatt. Åter igen, det betyder inte att det är dags att släppa allt och verkställa sina Bug out/Bug in planer. Däremot ser jag själv till att komplettera upp med sådant som jag dragit på av en eller annan anledning.

Istället för att vara på helspänn föreslår jag att njuta av nuet. Ja, det låter kliché och flummigt, men samtidigt tror jag att för mycket informationsletande riskerar leda till ett slags konfirmations-bias. Vill man hitta doom-and-gloom är det inte svårt att hitta. Själv försöker jag, även om jag inte alltid lyckas, hålla mig borta från nätet och istället umgås med familjen och våra djur. Visst är det svårt och ibland känns det som att jag hela tiden riskerar missa något viktigt och jag inte minutiöst följer allt vad som händer. Men jag försöker låta bli.

Ta det lugnt, men var vaksam. Det ena utesluter inte det andra.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑