Veckan som gått (41) #prepperSE

Så har ännu en (kaotisk) vecka passerat. Den så kallade flyktingkrisen eskalerar. Decemberöverenskommelsen är död. Kärnkraftverk avvecklas trots ökat behov av elektricitet. Alla ska ta ansvar. Jag tar mitt ansvar, för mig och min familj, genom att förbereda inför sämre tider. Någonstans har jag kommit till en punkt där jag mer och mer slutat lyssna på alla stolligheter som pågår för att istället fokusera på det jag kan påverka. Att bli upprörd hjälper inte. Istället konstaterar jag att nuvarande utveckling inte är hållbar och att ingen verkar benägen att göra något konstruktivt och konkret åt situationen från politiskt håll. Flummiga väckelsemöten räknas inte.

Under den gångna veckan har mer receptfria läkemedel införskaffats, bland annat diklofenak gel och hostmedicin. Vidare har det blivit mer konserver som nu mer förvaras på annan plats än i det stora förrådet (som är fullt). Jag har också passat på att införskaffa många påsar iste som det varit extrapris på (2 för 10kr). Kan vara gott att dricka annat än vatten och det ger lite extra energi som bonus.

Enligt plan görs inga större (dyrare) inköp innan flytten. På tal om flytten så kommer det nya boendet att få ärva lite hönor och en tupp eller två. Hönsgård finns redan klar. Likaså kaninburar, så det är bara att fortsätta utan några behov av att bygga nytt. Perfekt. Fick en kartong ägg från nuvarande ägaren som smakprov. Alltid lika gott med helt färska ägg till frukost. En vana jag gärna lägger mig till med. Odlingsutrymmen finns det också gott om och det finns redan odling av potatis och morötter.

Som grädde på moset kommer vi också att få ”ärva” alla kontakter nuvarande ägare har med bönder för leverans av hö, halm, ved, slaktrester (hundmat), kött (människomat) etc.

Framtiden ser för mig personligen ljus ut, samtidigt som jag hoppas och ber att inget går sönder innan jag hinner flytta.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑