Undantagstillstånd? #prepperSE

Snabb post som är baserat på en enda källa än så länge. Läget är, enligt ledarsidorna.se, så pass allvarligt att regeringen nu befaras införa undantagstillstånd. För att citera:

Allt tyder på att regeringen bakvägen inför ett undantagstillstånd. Ett undantagstillstånd som kommer att vara normalläget för minst ett, sannolikt två, år framöver.

Om man nu syftar på undantagstillstånd i den formen att myndigheter får utökade befogenheter eller om den lite bredare definitionen åsyftas fram går inte. I morgon har regeringen kallat till ett extra regeringssammanträde där migrationsministern har en punkt att ta upp strax efter 09:00. Det lär finnas all anledning att följa nyheterna mycket noga i morgon.

Detta är början på en total systemkollaps. Det har redan inträffat i Tyskland och nu är det dags för Sverige. Samtidigt har vi ett Kristdemokraternas riksting i helgen som kommer att rösta om de ska bryta Decemberöverenskommelsen. Turbulens och politisk kalabalik gynnar ingen i detta nu, samtidigt som jag inte kan påstå att regeringen med någon som helst övertygande handlingskraft styr landet på ett sätt som känns situationen, och för den delen nationen, värdig. Nej, jag säger inte att Alliansen eller SD hade gjort ett dugg bättre jobb, bara att sittande regerings agerande är under all kritik.

Oavsett kommer vi inte att kunna blunda för den kommande förändring vårt samhälle nu är på väg in i. Alla öron mot marken och ögon mot horisonten.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑