100 dagar

nha43Låt oss leka en lek, ett tankeexperiment. Ponera att du fått reda på att om 100 dagar kommer SHTF. Du vet inte hur eller vad som kommer att ske, men du vet att du har exakt 100 dagar tills dess att världen som du idag känner den inte längre kommer att existera.
För att försvåra lite får du inte låna pengar, du får inte berätta för någon annan om vad du vet och du måste utgå ifrån din nuvarande livssituation.

Vad gör du?

Tänk efter och fundera. Som prepper kan det vara klokt att tänka igenom vilka brister som man tänkas ha. Själv är jag en sådan som är fullt medveten om mina luckor men tänker att det kan jag ordna sen. Självklart blir ”sen” högst intressant om man får en deadline.

Det kan också vara intressant att fråga någon detta som inte är en prepper. Hur tänker en icke-prepper? Skiter man i det och bara ger upp eller börjar man i panik agera utan att tänka? Jag frågade några bekanta och fick två intressanta svarskategorier. De ena svarade något i stil med att ”då skulle jag säga upp mig, resa jorden runt och festa”. Den andra kategorin ville inte ens tänka på det. ”Vad spelar det för roll i så fall”? ”Det har varit bättre att inte veta alls”. Strutsar med andra ord. Förvisso anekdoter, men ändå intressant.

Åh, vad jag skulle göra? Jag skulle nog skriva ett blogg-inlägg om ett fiktivt scenario där du vet att SHTF om 100 dagar och uppmana folk att fundera på vad det skulle göra.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑