Grexit?

Egentligen var det väl väntat, men nu är det bekräftat att Grekland kommer att hålla bankerna stängda på måndag och framåt för att undvika en kollaps av det finansiella systemet (enl CNN). Förhandlingarna om nya räddningspaket har stoppats och på tisdag ska Grekland betala IMF, men det finns inga pengar att tillgå. Grekland har också infört ett uttagstak på 60€ per dag, men enligt uppgifter på Twitter är ändå kontanterna slut i bankomaterna.

Det går fort nu. I morgon är det jag som beställer mer silver. Kontanter finns redan om så skulle behövas. Nej, detta kommer inte att direkt påverka Sverige. Men man gör klokt i att ta lärdom av detta. Om jag hade bott i Grekland hade jag i och med detta förklarat SHTF och börja vidta mått och steg.

Annonser

En kommentar på “Grexit?

  1. Pingback: Prepper-veckan som gått #prepperSE | Urvaken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: