Preppad? Sen då?

Efter min sunda nybörjarguide till preppning (1, 2, 3, 4, 5, 6) kan det vara värt att fundera lite kring vad som händer sen. Med detta menar jag två saker. Först hur man kan gå vidare och förbereda sig ytterligare. För det andra vad som händer i ett vidare och längre perspektiv vid en kris. Dessa två hänger lite ihop, beroende på hur man ser på vad som kan tänkas hända. Detta gör det också svårare att skriva generellt. Beroende på vilket/vilka scenarion du ser som rimliga kan förberedelser se ut på väldigt olika sätt.

Därför tänkte jag framöver försöka beskriva några kris-scenarion som jag själv ser som mer eller mindre troliga, utan att lägga någon värdering eller sannolikhet  i dem. De ämnen jag ämnar dyka lite djupare ner i är följande:

  • Ekonomisk kollaps
  • CME/EMP
  • Pandemi
  • Krig (med/utan kärnvapen)
  • Naturkatastrofer

Dessa rubriker kommer att länka till respektive artikel vart efter de blir klara.

Jag kommer att skriva utifrån ett svenskt perspektiv och svenska förutsättningar. I många fall kommer konsekvenserna att vara liknande, men det kan skilja sig i hur man förbereder sig eller hur man ser på vissa detaljer, men det kommer jag att återkomma till när jag kommer dit.

Håll ögonen öppna!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑