Veckan som gått (18, 2021) #prepperSE

Det fortsatt höga tempot fortsätter. Nu låter det kanske som att mycket praktiskt blir gjort, men så är tyvärr inte fallet. Däremot blir mycket administrativt klart i en rasande fart. Nu har jag till och med ett datum när jag börjar på mitt nya jobb.

Den 18 maj gör jag min sista dag på mitt nuvarande jobb, sedan börjar jag på mitt nya den 1 juni. Detta gör att jag får lite ledigt mellan, på inrådan av min gode vän M. Själv hade jag tänkt att köra på och börja direkt den 19 maj, men är glad att få lite hjälp att tänka till ibland. Det kommer säkert gå åt tid till att bara komma i ordning och lösa sådant som måste lösas.

I helgen har jag trots bråkande mage lyckats röja undan de sista tre träden som fallit över vägen. De var modell större och egentligen kanske jag skulle använt motorsåg, men eftersom jag tydligen är självplågare så gjorde jag det med handverktyg.

När väl träden var borta från vägen tänkte jag att det vore trevligt att kunna få vägen helt farbar så jag kan börja köra saker från lägenheten till stugan. Så jag och min gamla nemesis hade en sista kraftmätning. Norrsidan i skogen är alltid där det sist blir snö- och is-fritt. På sina håll är det fortfarande 20 cm snö. Denna gången gick jag tveksamt segrande ur den dusten. Ryggen värkte och rädslan för ryggskott blev påtaglig. Lyckligtvis klarade jag mig.

Jag kunde till slut ta bilen hela vägen fram till hemstället och en stor sten föll från mina axlar. Detta var på något sätt det sista praktiska hindret inför flytten.

För att få till en lösning för dusch annat än min lilla 12-voltsdrivna campingdusch så har jag köpt en genomströmsvärmare som drivs med gasol. Denna kommer kopplas till en hydroforpump som i sin tur hämtar regnvatten från en tunna. Det kanske inte är den mest eleganta lösningen, men den är enkel och billig.

Vidare har matförrådet utökats med mer torrvaror. Kanske mer för att det var extrapris på pasta och pulvermos mer än något annat. Mitt fokus borde vara på andra saker än maten. Men jag är en enkel människa och ser jag billiga torrvaror kommer det mer ett eller tio paket av ren rutin.

Potatisen förgror bra. Det är fortfarande frost på nätterna så det gör ingenting att jag kom igång lite sent med förgrodden. Lika så har jag valt att inte sätta löken av samma anledning. Nu påstås dom klara lite frost, men jag har inte bråttom att få ner dom i jorden.

En reaktion till “Veckan som gått (18, 2021) #prepperSE

  1. Hej!
    Vad spännande tillvaro! Jag ser fram emot att läsa om hur det går för dig Andreas. Självförsörjning i all ära är spännande för en gammal husvagnsräv som gärna vill vara oberoende av samhällets måsten. På vår lilla tomt i Ljungdalsfjällen står en liten skrubb på 5 meter dit vi styr kosan så fort tillfälle ges. I dagarna fick vi tag i en över hundra år gammal slåtterbalk som förhoppningsvis går att få att fungera att dra bakom vår fyrhjuling. Då kan vi själva klippa vår äng på tomten utan att alltid vara beroende av andra. Odlingarna ligger lite lågt numera. Att odla hemma skapar svårigheter om vi vill vara i fjällen i sommar. Vem ska vattna då? Odla i fjällen hinner vi inte på några få veckor på semestern. Men längtan finns där och en vacker dag…
    Hoppas du får en fin sommar!
    To be continued 🙂

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑