Till media: Tack, men nej tack #prepperSE

På förekommen anledning, till media: Jag är inte längre tillgänglig till att medverka i mediala sammanhang och jag hoppas ni respekterar min önskan om att slippa förfrågningar. 

I över sex års tid har jag i olika former medverkat i media; radio, tidningar, TV, web, pod etc. Från och med nu tar detta slut. Nu kanske ni tror att detta har att göra med att något speciellt har hänt, kanske en smaskig konflikt eller tvist. Men nej, detta har inte alls med något sådant att göra.

Det finns inte en anledning till detta utan flera. Till att börja med så gör jag allt ideellt. I regel går det åt cirka en ”arbetsdag” för varje tillfälle om man räknar in all tid och om man slår ut det på alla typer av sammanhang. Ibland behöver jag ta ledigt från jobbet för att det ska fungera. Och tro inte att man får någon ersättning från produktionsbolag eller mediaföretag.

Nu handlar inte allt om pengar här i världen och jag har ändå gjort bedömningen att det har varit värt att ställa upp eftersom jag tycker att frågor kring prepping och krisberedskap är viktiga och förtjänar att lyftas fram.

Vidare finns det andra aspekter med att exponera sig så öppet. Jag är inte särskilt orolig för alla som hävdar att de ska komma och plundra hos mig om/när skiten träffar fläkten, däremot finns det helt andra typer av risker som är mer aktuella nu än tidigare. Problemet mer risker, som alla preppers är väl medvetna om, är att de finns där även om inget har hänt – ännu.

Till sist så finns det faktiskt massor av preppers runt om i landet, som garanterat har mycket klokt att säga och kan förklara prepping utifrån sina unika perspektiv. Jag vill inte bli synonym med ”Prepping-Sverige”, för jag för ingen annans talan än min egen.

Med det sagt så ångrar jag inte på något vis att jag valt att delta i mediala sammanhang. Det har varit lärorikt och intressant. Men denna epok i mitt liv är nu över. Jag lämnar stafettpinnen och hoppas att den inte blir liggandes på marken.

3 reaktioner till “Till media: Tack, men nej tack #prepperSE

 1. Hej!

  Helt rätt! Jag har faktiskt undrat över att du varit så frikostig och öppen med allt du gjort och ställt upp för. Nu har det dock varit trevligt och intressant att se alla reportage som du gjort, men jag förstår att det måste finnas ett slut för detta också.
  Förstår inte att media inte ger ersättning för den tid de trots allt upptar.
  Lycka till och jag hoppas du fortsätter med bloggen!
  MVH

 2. Du har gjort en uppskattad insats i att dela med dig om prepping och det är förkastligt att produktionsbolag inte erbjuder ekonomisk ersättning när folk ställer upp. En tankeställare för andra att ta del av.

  Tack för allt du gjort ideellt för krisberedskapen. Du behövs.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑