Veckan som gått (17, 2021) #prepperSE

Just nu händer det så sjukt mycket i mitt liv att jag har svårt att följa med själv. Det känns som jag bara sveps med av konsekvenserna av sådant jag satt i rörelse för så länge sedan, att dessa konsekvenser nu fått sådant momentum att de är omöjliga att stoppa ens om jag skulle vilja. För en gång skull finns det ingen anledning att kämpa emot. Det här är det jag vill och har slitit för så länge. På något sätt är känslan åter igen att jag är precis där jag ska vara, när jag ska vara det.

Det enda som fortfarande inte går åt rätt håll är min Ulcerös kolit. Detta är ett kanske lite större bekymmer än jag ger sken av. Problemet är att det för med sig sekundära symptom som uttorkning, utmattning, ledvärk för att nämna några få. Just nu och framöver behöver jag verkligen inte detta hinder. Jag kommer att ha precis hur mycket som helst att stå i och behöver en kropp som fungerar.

Oaktat den defekta kroppen har jag i helgen fått allt gjort vid hemstället som jag hade planerat. Sättpotatisen förodlas nu. Tre sorter får det bli initialt för att se hur de tar sig och vilken skörd de ger. De sorter som fungerar tänker jag fortsätta med och de som inte fungerar får bytas ut till andra sorter inför nästa år. Trial and error helt enkelt.

När jag ändå höll på passade jag på att förbereda två pallkragar för lökodling (röd och gul). Jag har ingen aning om hur det där fungerar, men jag ser all odling som experiment just nu, jag kastar allt på väggen och ser vad som fastnar. Än så länge har jag råd att misslyckas, så det är lika bra att passa på.

Förra veckan sändes avsnitt tre av På gränsen med Peter Jihde där jag är med och pratar om astrologi prepping och krisberedskap (vad annars). Avsnittet spelades in för ett år sedan och nog hoppades jag att vi hade kunnat återgå till ett mer normalt läge vid det här laget. Men icke. Det blev i mina ögon ett bra avsnitt. Givetvis diskuterade vi väldigt mycket mer än vad som kom med i programmet, men det är inte alls konstigt att det mesta friserades ner.

5 reaktioner till “Veckan som gått (17, 2021) #prepperSE

 1. Hej riktigt bra program.
  Sen är du verkligen en person jag hade velat se i ett större å längre program om prepping och hemberedskap mm mm.

  Du har alltid haft en väldigt sund och bra syn på det mesta.
  Av det jag har hört i olika poddar och din blogg.

  Sen kul att få se hur det serut i stugan och från åvan vyn så man får en riktigt bra överblick över gården 😁👍

  1. Tack och vad roligt att du uppskattade programmet!

 2. Världsekonomin är nu på väg in i ett läge med hyperinflation (googla själv). Preppning handlar om att vara förberedd på en okänd kris. Oftast handlar diskussionerna om snabba våldsamma scenarion. Exempel elbrist, oroligheter och pandemi pga faktor X.

  Den analysen är för dålig, då den oftast förutsätter att det handlar om ändliga kortsiktiga problem. Har det inte löst sig efter Y-tid så är du antigen död eller har flyttat någon annanstans där det fungerar bättre.

  Vid en hyperinflation kannibaliserar stora pengar på små, dvs störst hög med pengar vinner när låtsaspengarna brinner upp.
  Löneökningar kan aldrig komma ifatt, hur extrema de än är. Fundamentat i tillgång och efterfråga måste först lösas.
  Din bostadsrätt/hus blir närmast värdelös därför att räntorna blir extrema, Ingen kan eller vill ta ett lån att köpa den, varefter värdet minskar extremt.
  Maten finns men blir ekonomiskt ouppnåelig. Bostadshyror ökar, men inte i samma extrema takt som räntor och prisfallet på ägda bostäder. Det blir ändå stora problem om hyran går upp med ex 40% för de flesta.

  Jag tror ni förstår vad jag menar här:

  Den kokta prisgrodan kommer bokstavligen att driva er ut ur ert vanliga liv, hem och slutligen land.
  Detta är en långsam process som kan pågå under flera flera år. Med långsamt stigande priser och ränteökningar. Kort sagt: En u-landsekonomi.

  DEN HAR BÖRJAT NU.
  Var finns diskussionen om detta globala ekonomiska haveri som nu startat?

 3. Hur gick det med potatisen och löken? Blev något kvar att använda i år?

  1. Löken och örterna växte riktigt bra. Potatisen var lite sisådär. Gissar på att det var en torr sommar och så kanske jag behöver andra sorter som är lite mer härdiga.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑