Beredskapsövningar #prepperSE

Ryssland mobiliserar sedan igår samtliga förband ur reserven. Enligt uppgifter hos Cornucopia upp till 2.8 miljoner man. Det är mycket som är ytterst oklart kring detta just nu och svensk media är skrämmande tyst. Att så lite information också läkt ut från de ryska förbanden visar på en mycket hög informationsdisciplin.

Eftersom det mullrar rejält i öst har jag ägnat förmiddagen åt en egen beredskapsövning. Lars Wilderäng rekommenderar det samma men påpekar också något som är ytterst relevant. Ett SHTF kommer aldrig att komma när det passar just dig bra. Då jag själv är i rätt dålig form efter gårdagens blöta äventyr passar det ju rätt bra att tvinga sig själv att agera. En rask promenad i duggregn för att tvinga igång kroppen och en kall dusch efter det. Sedan några koppar kaffe och vips började hjärnan och övriga kroppen fungera igen.

Vad har jag då gjort specifikt? Egentligen vad jag rutinmässigt gör två gånger per år, bara att nu göra det en extra gång.

 • 20160319_202809
  Även den sista fotogenlyktan fungerar

  Kontrollerat att alla ficklampor fungerar och har batterier

 • Laddat upp mitt extra bilbatteri
 • Kontrollerat att Prepperpad 2000 fungerar
 • Kontrollerat att min kris-mobil fungerar och är laddad
 • Säkerställt att fotogenlyktor fungerar
 • Fyllt upp några PET-flaskor med vatten och lagt i frysen
 • Sett till att sonen är hemma
 • Säkerställt att kontanter finns hemma
 • Kontrollerat att radioapparater fungerar, har batteri och är inställda på P4
 • Säkerställt att Kaliujodid-tabletterna är där de ska
 • Kontrollerat att skyddsmasker fungerar

Vad gäller vatten, mat och bränsle har jag redan full kontroll, så där krävs inga extra insatser.

Enligt Lagen Om Allts Jävlighet står bilen på verkstaden. Så att ta sig någonstans är inte ett alternativ. Jag stannar där jag är. Nu är det bara att be att detta inte är upptrappning till något katastrofalt, utan bara vapenskrammel.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑