Bland virus, ångest och en osäker jul #prepperSE

Vad som än händer kan man vara säker på att det alltid kan bli värre. Personligen har jag helt gett upp att försöka överblicka omvärldsläget och framförallt den pågående pandemin. Självklart ser även jag rubrikerna, hör nyheterna och lyssnar till medmänniskors oro. Givetvis påverkar detta min vardag.

Men jag kan inte påverka det mer än att följa de rekommendationer som ges. Dock väljer jag att fokusera på det jag faktiskt kan påverka – min egen krisberedskap. Vem såg inte det komma? Samtidigt är det viktigt att fokusera på sådant som man faktiskt själv kan påverka i tider som dessa. Att vara konstruktiv är på sätt och vis nästan som terapi, särskilt just nu.

I dag har jag nästan fått klart den nya mulltoaletten i stugan. Nu fattas bara lite elektricitet till fläkten i toaletten. Det får jag lösa nästa helg. Jag ska också se till att köpa en fläkt av samma dimensioner och luftflöde fast som går på 12 volt, så jag kan byta ut den när tiden är mogen för det. När nu toaletten väl är igång och fungerar som den ska är alla årets projekt avslutade.

Något som jag också jobbar med är att få min ekonomi i balans efter flytten och få ett grepp på alla nya kostnader samt att inte dra på mig några mer nya kostnader än nödvändigt. Jag har sett över försäkringar och elavtal. Allt för att minimera utgifter och att vara så lite bunden jag bara kan.

Vidare har jag bestämt mig att utöka förrådet med torrvaror ytterligare. Denna gång tänkte jag fokusera på pasta och inte ris. Först måste jag dock samla ihop tillräckligt många tomma PET-flaskor, göra rent dessa och sedan köpa mer syreabsorbenter. Det får ta den tid det tar.

Till sist kan jag med glädje – och gnisslande tänder – meddela att jag fortfarande är snusfri. Det är fortfarande tungt. Riktigt tungt. Men jag härdar ut. Timme för timme.

Blickar jag lite framåt är det julledigheterna som är nästa orosmoln. Jag har alltid tänkt att julen blir första resan tillbaka till Södermanland. Ett ypperligt tillfälle att få träffa familj och vänner. Nu finns det en inte obetydlig risk att så inte kan bli fallet, beroende på hur pandemin utvecklas och vilka råd och restriktioner som gäller över jul och nyår.

För att knyta ihop säcken vill jag avslutningsvis uppmana alla läsare att ta hand om sig, att inte oroa sig över sådant som inte går att påverka och att observera omvärlden utifrån handlingar – inte utifrån ord. Jag är rädd att detta fortfarande kan bli rätt mycket värre innan det blir bättre.

Bilden ovan är från spelet Plauge Inc.

2 reaktioner till “Bland virus, ångest och en osäker jul #prepperSE

  1. Hur gör du ren flaskorna? Någon speciell lösning?

    Vore tacksam för svar då jag funderar själv på att förvara på detta sätt.

    1. Jag använder bara kokhett vatten och sköljer ur dom tills dess att det inte luktar något ur flaskorna. Det kan behövas olika många gånger beroende på vad som varit i PET-flaskan från början.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑