Vintern är här #prepperSE

Det borde inte förvåna någon att det blivit vinter igen. Trots allt tenderar det att ske en gång per år och i regel brukar det vara svårt att missa, om man inte gör som björnarna och går i ide. Vilket faktiskt låter som en riktigt bra idé just nu.

Med vintern kommer märkligt nog mörker, kyla och ibland snö. Men denna vintern kom också med den andra vågen av Covid-19. Oaktat de rent fysiska problemen som de drabbade utsätts för, med i värsta fall död, sätter det press på en hel befolkning rent mentalt. Detta under den redan kanske jobbigaste årstiden.

Själv är jag vid mitt hemställe som vanligt eftersom det är helg. Preppandet gör framsteg. Med mig hit hade jag 10 kg spagetti som jag vakuumförpackat. Som kanske den sista preppern på bollen fick jag äntligen tummen ur och köpte mig en vakuumförpackare. Eftersom jag klarat mig så många år utan tänkte jag att jag gott kan fortsätta klara mig utan. Vilket jag säkert kunnat gjort. Men vissa saker underlättar den helt klart att förpacka, som just till exempel spagetti.

Vidare så har jag äntligen blivit helt klar med installationen av mulltoaletten i storstugan. Den är till och med invigd. Nu återstår att lära mig vilka mängder det blir i form av fast avföring och hela hanteringen av den. Än så länge fungerar allt i alla fall bra och jag är väldigt tacksam att slippa gå ut mitt i natten i minusgrader för att uträtta mina behov.

Detta var också det sista jag hade på min att-göra-lista för denna säsongen. Nu tänker jag unna mig några lata helger i december. Men känner jag mig själv så lär jag nog hitta på något att sysselsätta mig med. Det lär ju inte gå för sig att ta det lite lugnt, om jag känner mig själv.

Nu ska jag laga lite mat, diska och sedan försöka varva ner lite.

5 reaktioner till “Vintern är här #prepperSE

  1. Använder du vanliga sous-vide-mat-påsar för vakumförpackaren? Lägger du i en syre-absorbent-påse dessutom?

    1. Nej, ingen syreabsorbent. Det blev väldigt vakuumtätt ändå.

    1. Just nu är det något bättre. Hoppas det fortsätter så.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑