Veckorna som gått (92) #prepperSE

Vi skriver första juni 2018 och värmen har ett järngrepp om landet. Vi är också mitt uppe i Krisberedskapsveckan. Passande så har MSB under denna vecka sett till att alla Svenska hushåll får den nya broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”. Det är skönt att få draghjälp och att myndigheterna nu så tydligt markerar vikten av medborgarnas personliga beredskap skapar en naturlig utgångspunkt för diskussion. Jag är också positivt överraskad över innehållet i broschyren. I bakhuvudet närde jag en misstanke om att det bara skulle bli snömos, men lyckligtvis hade jag fel.

Nu tänker jag inte gå in djupare på innehållet, för det har Prepp På Mitt Sätt redan gjort så bra.

Förra veckan var jag upp ytterligare en gång till BOL Norr för att frakta upp en bil full med torrvaror. Nu är lägenheten tömd på vinterns inköp och allt är i sin ordning igen. Denna gången var det inte någon snö kvar och marken var förvånansvärt torr och fin. Växtligheten hade fått dåndimpen och gjorde sitt bästa för att lysa i grönt. Jag passade på att röja lite mer och att ge vedboden lite välbehövlig TLC. Storstugan vårstädades och verandan blev inoljad. En helg full av småpyssel helt enkelt.

Detta var sista resan upp med min tjänstebil, för igår hämtade jag ut min nya (egna) bil. Det är en Dacia Duster, 2018 års modell. Diesel motor och fyrhjulsdrift. Tänker inte gå Top Gear på er och skriva en recension. Dock vill jag bara nämna att denna bil passar mina behov perfekt i min nuvarande situation. Saken med bilar är att de tenderar till att röra upp känslor. För mig är bilen ett redskap som ska utföra en uppgift. Punkt slut. Den ska alltså inte fungera som fjäderdräkt i en parningslek eller kompensera för andra personliga brister.

Avslutningsvis vill jag påminna om vikten av att ha vatten och vätskeersättning med er nu när det är så pass varmt, i alla fall om ni är som jag och tenderar till att dricka mer kaffe än vatten på dagarna. Många begynnande huvudvärkar har avvärjts tack vare detta.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑