Veckorna som gått (77) #prepperSE

Höstens grepp blir allt stadigare och vi har nu haft flera frostnätter. BOL Norr har blivit helt dränkt av höstregn och just nu är det ingen mening att åka upp och klafsa runt i lervällingen, utan det får vänta tills det antingen blir torrare eller kallare.

För några dagar sedan kom det första avsnittet av Prepperpodden ut. Svensk prepper och jag pratar om prepping och annat som hör till ämnet på olika sätt. Jag är väldigt imponerad av ljudkvalitén och intromusiken passar grymt bra. Om du inte lyssnat rekommenderar jag dig varmt att göra så, och om du gillar vad du hör stöd gärna Prepperpodden på Patreon så det kommer fler avsnitt.

Mitt eget preppande fortgår med oförminskad kraft och fokus. Även om jag lovade mig själv att sluta köpa mat till förrådet så kan jag inte låta bli när det är extrapris. Så lite konserver har det blivit trots allt. Och ris.

Den långsiktiga investeringsplanen har jag fått tummen ur och uppdaterat och finputsat lite. Om jag lyckas följa den slaviskt, vilket är högst osannolikt, ligger flytten upp till BOL Norr tre år fram i tiden (37 månader). För att lyckas räknar jag att lägga ungefär 20% av mina nuvarande inkomster till olika inköp och även en viss buffert. När jag tittar på planen ser jag att jag redan kommit en tiondel på vägen om man räknar det hela i pengar.

Förutom lite småsaker blev det till att köpa en tvättmaskin. En liten handvevad rackare som tydligen var tvungen att beställas från USA. Den är egentligen inte så dyr, men frakten gör att den dubblas i pris.

Jag har ingen aning om denna ”WonderWash” är bra eller inte. Detta är en chansning. Fungerar den blir jag så klart glad, men det är inte hela världen om den inte presterar. Har ju alltid tvättbräda, klappa och balja i värsta fall.  En utförlig recension/utvärdering utlovas när/om den kommer. För att vara tydlig är jag inte på något sätt sponsrad av The Laundry Alternative Inc.

Ute i stora vida världen händer det så mycket att jag inte kan redogöra för allt här. Olyckligtvis verkar väldigt lite av det som sker vara av den positiva sorten. Oroligheter i Spanien, höga doser av strålning uppmätta i centrala Europa, ännu en masskjutning i USA, naturkatastrofer (jordbävningar och orkaner), fortsatt uppskruvat tonläge gällande Nord Korea och Ryssland ska vi inte ens tala om. På den positiva sidan kan jag i alla fall sätta att det inte hände någon större incident under varken Aurora eller Zapad.

5 reaktioner till “Veckorna som gått (77) #prepperSE

  1. Jag har inte hört och må inte hitta info om någon höjning av strålning i Europa. vart kan jag läsa mer om det?

  2. Jag har en Wonder Wash. Jag köpte den för 5 år sedan när jag bodde 14 månader i husvagn. Då fanns de att köpa i Sverige. Du får vara försiktig med veven för den är lite bräcklig. Jag tvättar med den när jag har bråttom för det går ju så snabbt att tvätta jämfört med en konventionell tvättmaskin. Och så spar man på vatten för det går inte åt mycket. Jag har t o m tvättat fårskinn i den och de blev som nya.
    Jag har även inför framtiden skaffat en handvevad slipsten och lieorv med några bra slipblad, en skära och en handjagare (handdriven gräsklippare) och gammal symaskin med fottramp. Kanske något för digg också?

  3. Lyssnade med stort intresse på poddavsnittet, vilket bra initiativ! Dock måste jag säga att du verkar ha en avsevärt mer sympatisk inställning till prepping i förhållande till det omgivande samhället. Lite tröttsamt var det att lyssna på Swedish Preppers ständiga inflikningar om hur efterblivet samhället är och, exempelvis, hur dåligt det är med skatt. Bättte då att, som du, ödmjukt utgå ifrån egna drivkrafter och strunta i att raljera kring majoriteten. Tack för en grymt inspirerande blogg!
    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑