Resultat: Vilka SHTF-scenarier anser du vara troligast? #prepperSE

I början av maj öppnade jag en liten enkät här på bloggen med frågan ”Vilka SHTF-scenarier anser du vara troligast”. Deltagarna kunde välja flera alternativ då jag misstänker att många inte bara ser ett enda möjligt scenario till att fekalierna träffar fläkten. Egentligen hade jag önskat att skriva en längre beskrivning till varje svarsalternativ för att förtydliga vad jag menade, men tyvärr finns det en begränsning i hur många tecken varje svarsalternativ kan innehålla. Deltagandet har varit relativt stort, med mina ögon mätt, och jag vill tacka alla som svarat.

Nedan kommer resultatet:

Utfallet blev inte riktigt vad jag förväntat mig. Att ”Regionalt krig där Sverige dras med” kommer högt på listan förvånar mig inte. Däremot att ”Ekonomisk kollaps” och ”Pandemi” hamnade så högt upp fick mig att höja lite på ögonbrynen. Som god fyra kommer ”Klimatförändring” och att detta är något som oroar människor är känt sedan tidigare. Att vi i här i norden inte är så oroliga för jordbävningar och vulkaner är inte så konstigt med tanke på att vi trots allt är mer eller mindre förskonade från sådana (sekundära effekter är däremot en annan historia). Nanovirus och AI trodde jag faktiskt skulle hamna högre upp. Konsensus är i alla fall att utomjordingar som invaderar jorden ter sig som väldigt osannolikt.

Nu genomförde jag inte denna undersökning enbart för att det kan vara roligt och intressant rent allmänt. Baktanken var att ge en fingervisning för mig vad jag ska skriva om här näst i min serie av SHTF-scenarier. Resonemanget jag hade var att ta det ämne som hamnar högst som jag ännu inte skrivit om. Så nästa SHTF-scenario jag kommer skriva om blir således ”Pandemi”. Det passar mycket bra, eftersom det är ett ämne jag känner att jag själv är relativt dåligt insatt i. Dags att grotta ner mig i lepra, böldpest, ebola och galna kor.

2 reaktioner till “Resultat: Vilka SHTF-scenarier anser du vara troligast? #prepperSE

  1. Sen kan man ju även fundera på konsekvenserna av olika scenarion. Själv är jag mest ”rädd” för pandemier och krig. Ekonomisk kollaps, miljöpåverkan, peak oil och liknande tror jag personligen inte påverkar lika fort och därmed är lättare kontrollera/parera.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑