Poll: Vilka SHTF-scenarier anser ni vara troligast? #prepperSE

Det var länge sedan jag hade en undersökning på bloggen, så jag tänkte det kunde vara dags. Med hjälp av alla läsare tänkte jag se vad vi tillsammans anser vara de mest sannolika SHTF-scenarierna kan tänkas vara. Jag vet att de flesta, inklusive mig själv, förbereder sig för konsekvenserna och inte för ett specifikt scenario, men vi har nog alla funderat kring vad som är mer troligt än annat. Tanken är att jag ska använda underlaget för ett framtida inlägg som jag har funderat lite kring.

Ni kan välja hur många alternativ ni vill. Ordningen på alternativen slumpas för att inte favorisera några alternativ. Ser ni inte pollen kan ni klicka här.

2 reaktioner till “Poll: Vilka SHTF-scenarier anser ni vara troligast? #prepperSE

  1. 1) Hackning av IT-system av främmande makt, så att viktiga elektriska och kommunala VA-system slås ut, t ex att spärrar i transformatorstationer ändrar läge och stationen slås ut.
    2) Främmande makt stänger möjligheten för sjöfarten på Östersjön och den viktiga container-trafiken kommer inte till Östersjöns hamnar, utom möjligen till Norge mm. och det blir akut brist på livsviktiga mediciner, livsmedel och industrins råvaror.
    3) Främmande makt övar med sina militära fartyg på Östersjön och en allvarlig olycka inträffar, med en kärnvapenbrisad som följd. Vindarna blåser mot Sverige och befolkningen uppmanas söka sig till skyddsrummen, tunnelbanan, underjordiska garage, höghus och källare med betong-mellanbjälklag. En mindre del av befolkningen nås inte av varningen, pga att mobilen inte är på, saknas eller det inte finns täckning i området. Många fler ryms inte i de överfulla skyddsrummen och få har med sig mat, vatten och viktiga mediciner med sig. Panik utbryter och efteråt ilska mot beslutsfattarna.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑