Plan B del 2 – Fade to grey #prepperSE

Internet glömmer aldrig. På Prepperse.se finns en mycket välskriven och intressant artikel om så kallad OpSec, sociala medier och internet över lag. Läs gärna artikeln innan du fortsätter med detta inlägg, för det hör på sätt och vis ihop.

Det är ingen hemlighet vem jag är och var jag bor. Att uppge namn och ort var ett medvetet val för att kunna ge viss trovärdighet till vad jag hade att säga i media och i andra sammanhang. Alternativet hade varit mycket mer komplicerat och inneburit en kombination av halvlögner och halvsanningar som jag inte känt mig bekväm med.

Nu har tiden kommit för mig att ändra lite på detta. Då jag ändå gör en massa förändringar på alla plan är det dags att se över min egen OpSec. Det rör sig egentligen inte om några större förändringar, men jag vill vara tydlig och ärlig. Ett flyttlass kommer att gå från Kungsör till troligtvis Arboga 1 juli (kontraktet är ännu inte påskrivet). Där kommer jag att flytta in i en lägenhet. Nu slår sig nog många inbitna OpSec-vurmare för pannan och undrar om jag helt tappat förståndet.

Givetvis inte. Var jag bor har ingen som helst betydelse för min OpSec av den enkla anledningen att det inte finns något att hämta på den adressen. När skiten träffar fläkten (SHTF) har jag ingen som helst intention att stanna där. Tidigare har planen varit att bugga in, då det ändå varit här jag haft allt. Detta ändras nu. När allt är klart kommer jag att ha en bug-out location (tillflyktsort). Denna kommer även i förlängningen att bli mitt nya hem.

Min BoL?
Min BoL?

Var denna ligger kommer jag aldrig att berätta. När jag flyttar dit kommer jag också troligen att drastiskt dra ner på min närvaro på internet – om inte försvinna helt. Men fram tills dess kommer jag att flytta merparten av mina förråd dit. I lägenheten kommer det finnas förråd för ungefär två veckor och det nödvändiga för att kunna klara mig under denna tid.  Tidsramen har jag pratat om i tidigare inlägg och ligger kvar på 3-5 år. Nej, detta betyder inte att jag ska sluta blogga nu eller att jag gömmer mig under en sten. Allt fortsätter som vanligt ett par år till. Det är på längre sikt som saker förändras.

Det kommer också betyda att jag måste sätta mig ner och verkligen gå igenom, och förändra, alla befintliga planer. Nya krav ställs på utrustning, what-if-scenarion måste justeras, kartor studeras och så vidare. Men det kommer att bli kul! Det ska bli spännande och utmanande att justera Planen med stort P.

För att fritt citera Vikingpreparedness:

Att bugga ut bör aldrig vara plan A. Om du behöver bugga ut behöver du flytta nu. Om du inte bor där du tror att du kan klara av det mesta av vad som kan tänkas ske, bor du inte på rätt ställe.

Jag gillar Pastor Joe Fox. Han säger saker som inte alltid är roliga att höra, men nyttiga, och tvingar mig att tänka. Han har enligt min åsikt helt rätt kring detta – i teorin. Nu är det inte alla förunnat att direkt kunna göra en sådan förändring. Men på lång sikt kan alla sträva efter det.

2 reaktioner till “Plan B del 2 – Fade to grey #prepperSE

  1. Tycker att du tänker helt rätt! I en lägenhet funkar det inte att har en massa förråd (oftast) och en lite mer avlägsen BOL som man senare kan bosätta sig på är sunt. Där blir preppingen inte längre prepping utan mer vardag och naturligt. Det jag ser som problem (för egen del) är att en BOL, som ofta är typ en sommarstuga till en början, är att det blir svårt att ”få igång något” gällande odling och djurhållning så länge man inte bor där permanent. Fram tills dess så blir det mest ett förråd. Här står jag ständigt och avväger om vi ska flytta ut ”på landet”, eller ut i ingenstans som min make säger, eller om jag helt enkelt ska kompromissa och köpa en sommarstuga på lämplig plats. Sommarstuga är ju ändå bättre än bara lägenhet…..
    Lycka till med ditt letande efter framtida boende och hoppas att du kommer att fortsätta att blogga mycket fram tills dess.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑