Veckorna som gått (72) #prepperSE

Det är visst två månader sedan jag sist skrev ett ”Veckorna som gått”. På två månader hinner mycket hända. Det låter klyschigt, men det är också sant. Detta gör att jag har lite svårt att minnas exakt vad som hänt vid vilken tidpunkt under hösten.
wp-1477067073962.jpg

Vi börjar med BOL Norr som trots allt är vad som slukar mest resurser just nu. Ett antal helger har nu tillbringats där och tack vare dessa resor är nu allt från det gamla lagret som ska flyttas upp dit nu på plats. Jag har även köpt och fraktat upp två stycken solcellspaneler (en ny på 130 W och en lite äldre på 65 W) samt laddregulator. Kvar är att få upp en batteribank som jag nu håller på att spara ihop till.

Mycket tid har också gått åt till att testa utrustning i alla dess former under så realistiska förhållanden som möjligt. Exempelvis kan nämnas att förbrukningen av fotogen i fotogenvärmaren stämmer rätt bra med specifikationen. En tank, som rymmer 5,4 liter, räcker i ganska exakt 24 timmar. Nu är det förvisso väldigt dyr uppvärmning, men bättre än att frysa vid en begränsad krissituation. Långsiktigt är det inte rimligt att lagra bränsle för årets alla kalla månader.

Jag har hunnit med en sista intervju också. Detta var till en bok som kommer att komma ut under våren 2017 och som jag kommer att få anledning till att återkomma till när den är klar. Men från och med nu kommer jag inte längre att ställa upp på fler regelrätta intervjuer. Lite bakgrund och anledningar finns att läsa här.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑