Veckan som gått (60) #prepperSE

Vi skriver fredag vecka 7, 2016.

Det har varit en intressant vecka på många sätt. Mycket händer ”bakom kulisserna” som jag inte kan skriva om riktigt ännu. Men det gör inget, för alla älskar ju att få A men inte B?
Att skriva att förråden roteras känns rätt onödigt då det är en ständigt pågående process, men så sker i vilket fall. Samtidigt växer matförråden snabbare än vattenförråden igen. Detta måste åtgärdas – igen. För övrigt har bränsleförrådet utökats lite, liksom medicinförrådet med halstabletter, hostmedicin och Arméns Hudsalva.

Experimentet med köttkonservering fortgår, men eftersom inget är helt klart ännu kan jag inte skriva något så det inte finns ett utfall om det blev lyckat eller ej. Jag ska se om jag lyckas konservera lite kött på burk också.

På gården växer kaninungarna så det knakar och snart är det dags att separera hanar och honor. Här kommer det behövas fler burar och hägn. I helgen kommer även fler höns att köpas in. Diskussionerna och funderingarna är många kring vilket djurslag som blir det tredje. Får, getter, grisar? Alla med sina för- och nackdelar.

2 reaktioner till “Veckan som gått (60) #prepperSE

  1. Har ni inte en brunn med vatten på gården? Tänker att vattenförråden inte behöver vara så stora i så fall…. Med fler djur så kommer vattenbehovet att öka så att kunna lagra sådana mängder måste bli ohållbart i längden?

    1. Jo, regnvatten samlas till vatten för djuren, så i en snar framtid kommer jag inte att behöva lagra så kopiösa mängder.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑