Fysisk prepp fem månader senare #prepperSE

Att det gått fem månader sedan jag bestämde mig för att ta tag i fysiken har jag lite svårt att ta in eftersom det känns som om det var alldeles nyligen. Det spelar dock ingen större roll, nu är jag här och det går förvånansvärt bra. Kanske hjälper det att jag är en rutinmänniska. Det är svårt att bryta rutinerna, men om de ersätts med nya (sundare) rutiner har jag ganska lätt att falla in i dessa.

Vikten har nu så sakta börjat röra sig nedåt igen efter det att jag slutade snusa, vilket resulterade i ett par kilo upp. I morse när jag ställde mig på vågen hade jag gått ner dessa två extra kilon samt ett till. Totalt har jag nu gått ner 15 kilo sedan starten i maj vilket gör att jag kommit längre än halvvägs på den resan.

Vad gäller snusandet har ingen tobak hamnat under min läpp sedan jag slutade. Dock tar jag till nikotinfritt ”snus” när suget faller på. Jag är inte på något sätt ur farozonen, även om frestelsen blir svagare för varje vecka som går.

Kvar på min lista återstår att bli av med koffeinberoendet. Det tänker jag faktiskt inte ta tag i förrän jag fått bättre harmoni i livet. Just nu är det för många förändringar som pågår och risken är stor att allt faller om jag ger mig i kast med en till.

Det finns dock en elefant i rummet som jag inte tagit upp – min kroniska tarmsjukdom. Den har inte blivit bättre. Tvärt om har den faktiskt blivit sämre. Detta är så klart inte den utvecklingen jag önskat, men samtidigt är det den delen av min fysik jag påverka minst. Jag har flaggat för min läkare om försämringen och vi har en plan framåt. Det har vi haft de senaste 5-6 åren och det blir svårare och svårare att hålla modet uppe. Vill bara vara tydlig med att detta inte på något sätt är min läkares fel. Han gör allt han kan. Det är mitt immunförsvar som har ett sjujäkla temperament.

3 reaktioner till “Fysisk prepp fem månader senare #prepperSE

  1. Min ”kroniska” tarmsjukdom försvann när jag slutade med gluten/spannmål samt gick över till strikt lchf. Ett tips bara…

    1. Jag har ätit strikt LCHF i många år och det lindrar men hjälper inte tillräckligt.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑