Veckan som gått #fredagsmys

Ännu en vecka läggs till handlingarna. Trots en vecka i sorgens tecken har ändå lite prepping utförts. Mestadels handlar det om rotation på matförrådet samt lite kompletteringar i from av multivitamin och utskrivna böcker. Jag har också passat på att köpa lite fysiskt silver nu när silverpriset fortfarande är lågt och jag råkade ha några kronor över. Varje gång jag får hem silvret och känner det i handen förundras jag över den tillfredsställande känslan det ger. Svårt att beskriva, men det är något jag rekommenderar alla att prova. Köp ett uns silver eller två och håll det i handen.

Till sist, men absolut inte minst, har jag äntligen tagit tag i projektet att bygga ett större förrådsutrymme. I mitt hus har jag två garage. Ett används i dag som ett förråd av trädgårdsverktyg och maskiner samt däck och annat skräp. Detta ligger under min altan och i direkt anslutning till husets källare. Dock är det i väldigt dåligt skick, utan elektricitet eller isolering och saknar en vägg (där det en gång satt en garageport). Steg ett är att mura igen sprickor i väggen och snygga till väggarna med puts. Steg två är att gjuta ett jämt golv. Steg tre blir att slå ner väggen in till källaren (och mitt nuvarande förråd) för att som steg fyra mura en ny yttervägg. Allt som allt kommer detta att ge mig ca 20 kvm förrådsyta vilket kommer vara mer än nog för mina behov.
När jag väl kommit så långt att rummet går att använda ska jag också se till att bygga ventilation och i en framtid dra in el så jag kan ha lite belysning. Planen är att sätta in svaga LED-lampor och ha dessa kopplade så att det lätt går att slå över på batteridrift om så skulle behövas. Men det är nice-to-have initialt.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑