Veckorna som gått (83) #prepperSE

Listor. Mitt förhållande till listor är komplicerat. Ordningssinnet vurmar för dom. Cynikern inom mig bespottar dom. Det finns dock ett antal listor som jag faktiskt aktivt använder mig av och som jag ser en stor nytta med. Inventarielistan över mat och den andra över prylar i BOL Norr är exempel på listor som jag både har nytta av och som jag faktiskt aktivt uppdaterar.

En lista som jag också ser stor nytta med är den som suttit på kylskåpet i min gamla lägenhet över saker att packa bilen med om jag måste lämna bostaden i hast. Denna lista är nu hopplöst förlegad då förutsättningarna förändrats så pass mycket tack vare att mer finns förrådsställt i BOL Norr samt att jag omprioriterat vissa delar. Dock finns det saker här i lägenheten som jag prompt vill få med om jag behöver lämna och riskerar att aldrig mer komma tillbaka.

Så dagens projekt är att skriva om denna lista. När jag ändå håller på kan jag lika väl passa på att gå igenom min Bug-Out Bag (BOB) och min Get-Home Bag och säkra upp att allt fungerar, inte behöver roteras ut eller är skadat på annat sätt. På sätt och vis kompletterar till viss del listan min BOB. Det som finns på listan är dock mer av bra-att-ha och inte livsnödvändigt. Listan skulle kunna se ut på följande sätt:

 • Hela medicinhyllan
 • Extradunkar med bensin
 • Kontanterna
 • Bankdosan
 • Vattenflaskorna i frysen
 • Vevradion i fönstret
 • Alla kläder i byrån i en sopsäck
 • Om plats finns kvar övriga kläder
 • Luftmadrassen, sovsäckar och extrakuddar
 • Torrvaror, konserver
 • Töm kryddhyllorna
 • NAS+backup-diskar

Givetvis finns det saker jag utelämnar eller kommer stryka, men det kanske ger något uppslag.

I övrigt har jag mest jobbat och sovit den gångna veckan. Det finns så mycket saker jag skulle vilja ta tag i som jag helt enkelt inte orkat med. Framför allt har jag massor med idéer och tankar kring ett framtida projekt som kan bli riktigt bra och förhoppningsvis uppskattat av er läsare. Men innan dess måste jag först prova mig fram för att hitta lite former och dessutom samla in kunskap kring de rent tekniska bitarna, så ni får ge er till tåls ett tag till.

Just ja, höll helt på att glömma att jag i alla fall lyckats införskaffa en ny prepp-relaterad pryl: en handvisp.

3 reaktioner till “Veckorna som gått (83) #prepperSE

 1. Den där handvispen är en riktigt bra sak. Jag har haft min i minst
  25 år och den kommer säker att hålla länge än.

 2. Förr fanns många fler icke-elektriska verktyg. Jag hade en handvevad borr som fungerade utmärkt till småsaker, och jag kommer ihåg vår manuella potatisskalarmaskin (hatar att skala potatis). Hittade bara en elektrisk, 2nd hand, 50:-
  Jag hade en likadan visp som din en gång, men var den är nu vet jag inte.

  1. Mycket bra. Letar själv efter allehanda verktyg och hjälpmedel som är handdrivna. Håller alltid ögonen öppna på loppisar etc. En handborr har jag också som jag fick ärva av min morfar.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑