Veckorna som gått (69) #prepperSE

Om någon nu mot förmodan tror att jag gått under jord och buggat in eller flytt fältet och buggat ut så stämmer det inte. Däremot har jag fullt upp med annat. Det finns ett antal ”projekt” som antingen är sjösatta, i uppstartsfasen eller slutfasen. Merparten har med prepping och krishantering att göra, vissa är rent personliga medans andra kommer att komma fler till gagn. Som vanligt tar allting alltid längre tid och tar mer tid än man tror. Mycket kräver mycket tålamod.

Det som kanske tar mest tid och energi just nu är boende. Samtidigt som jag jagar en hyresrätt letar jag också efter ett långsiktigt boende. Detta långsiktiga boende har en hel del krav:wp-1464595072798.jpg

  • Mark större än 1 ha
  • Eget (enskilt) vatten
  • Enskilt avlopp
  • En ”lada” eller två
  • Ligga geografiskt avlägset från större städer
  • Ha rätt pris (för mig)
  • Boendeytan får inte vara för stor
  • Uppvärmning med ved
  • Vedspis (fungerande) måste finnas
  • Gärna jakträtt på marken

Hur gör man då för att hitta något sådant? Man måste vara beredd att bo norrut. Man måste också vara beredd på att göra mycket jobb själv. Men det är helt i linje med min plan. Om jag hittar något som passar någorlunda väl in i mallen ovan kan jag köpa det direkt och sedan ha det som Bug-Out-Location eller sommarstuga och under 3-4 års tid göra de nödvändiga arbeten som kan tänkas krävas.

Till detta gör jag en massa informationsinhämtning kring allt som har med självförsörjande att göra. Allt från djurhållning, slakt, vatteninsamling och rening, odling till egen elproduktion och så kallad downsizing. Målet är i slutändan att vara så självförsörjande som möjligt. Och innan någon säger att ”det är omöjligt”, så vill jag påpeka att jag är fullt medveten om vad det är jag ger mig in på. För att kunna vara självförsörjande krävs vad många skulle kalla uppoffringar. Men detta kommer det garanterat att finnas anledning att återkomma till.

Till sist vill jag passa på att tipsa om siten prepperse.se, där många preppers (även jag) skriver artiklar kring prepping och krisberedskap. Redan nu finns det mängder med tänkvärda och insiktsfulla artiklar, trots den unga åldern.

En reaktion till “Veckorna som gått (69) #prepperSE

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑