Veckan som gått (63) #prepperSE

Denna vecka har gått fort och mycket har hänt. Till att börja med har jag hunnit med två intervjuer och dessa kommer jag att återkomma till när de publiceras. En är för en dagstidning och en är för radio. Båda handlar så klart om prepping.

För det andra så har jag nu (äntligen) nått mina egna uppsatta mål för vad jag kallar fas två. Idag kompletterad jag upp med lite sådant som var nice-to-have, men inget som jag inte kan leva utan. Bland annat hittade jag en 10-litersdunk ättikssprit på City Gross, vilket kommer väl till pass så jag slipper köpa 1 literflaskor som dessutom tar upp mer plats.

Det känns som att om man bara skulle läsa dessa uppdateringar så skulle det vara lätt att tro att prepping bara handlar om att köpa mat och prylar. Alla som preppar vet såklart att så inte är fallet. Men det känns viktigt att påpeka detta. Ja, visst måste man ha både prylar och mat, men vet man inte hur man ska använda sina prylar är de helt värdelösa. Likaså behöver man fundera på att lära sig kanske helt nya saker. Kunskap väger ingenting och kostar i regel bara tid att införskaffa.

Från och med nu kommer den närmsta framtiden för mig att gå åt till mycket läsande. Jag har massor med böcker och dokument som behöver läsas så att jag i alla fall har en vad uppfattning om var informationen finns om jag (ofrånkomligen) skulle glömma vad jag läst.

Till sist tänkte jag bara kommentera att den Europeiska Central Banken (ECB) sänkte sin styrränta till 0%. Att den Svenska är långt under på -0,5% är också intressant. Men att ECB nu lägger sig på 0% är i mina ögon mycket anmärkningsvärt. Enda logiska anledningen till att göra så är för att stimulera marknaderna och ekonomin, och det betyder i så fall att ekonomin är så pass dålig att den behöver dessa stimulanser.

Någon ekonomisk tidning liknande det med att Mario Dragi nu avlossat en bazooka. Återstår att se om det ger önskad effekt. Det har ju uppenbarligen inte fungerat så bra hittills.

2 reaktioner till “Veckan som gått (63) #prepperSE

  1. Jag ser ett problem med sänkningen som ECB gjorde och det är att euron troligen kommer att stärkas mot kronan, viket i sin tur minskar den redan låga inflationen, vilket i sin tur gör att Riksbanken säkerligen känner sig tvingade att sänka vår ränta ytterligare för att försvaga kronan mot euron. ECB och Riksbanken går i otakt, vilket kommer ställa till det för alla i slutändan…

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑