Veckan som gått (56) #prepperSE

Det börjar bli tradigt att hitta på nya sätta att inleda meningar på, särskilt när detta är den 56:e gången för dessa uppdateringar. Fast detta duger ju. Blir värre nästas vecka.

I veckan kom våra första kaninungar, givetvis när det är som kallast och mest otrevligt. Trodde, eller kanske hoppades, att kaniner kunde välja att inte skaffa ungar mitt i smällkalla vintern, men tji fick jag.

Matförråden har utökats lite till. Inte mycket, men det krävs inte mycket om man istället är konsekvent. Insåg just att jag nu passerat ett år för en person om man drar ner på kaloriintaget till 1500 kcal. Bara att fortsätta på den inslagna vägen. Nu finns det plats och i nya huset kommer det finnas ännu mer plats.

Fotogenvärmare en kall vinterkväll
Fotogenvärmare en kall vinterkväll

Till sist har jag ökat på förråden med kaliumjodid. Vad som är lite oroväckande är att det blir svårare och svårare att få tag på. Det enda stället som jag ”litar på” som hade det var Apoteket Kronan. Dessutom har priset gått upp en hel del om jag minns rätt. När jag köpte sist (för 2-3 år sedan?) var priset ungefär hälften.

För övrigt har jag testkört fotogenvärmaren, mest för att säkerställa att allt fungerar som det ska, men också för att jag var nyfiken på hur mycket den värmer när det är riktigt kallt ute. Mer om detta kommer i ett senare inlägg.

2 reaktioner till “Veckan som gått (56) #prepperSE

    1. Per vuxen och dag går det åt 2 tabletter (2x65mg) vid exponering mot radioaktiv strålning. Sedan är den stora frågan hur länge man beräknas befinna sig i ett utsatt område…

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑