Kaninungar och den kalla verkligheten #prepperSE

Nu har vi fått de första kaninungarna. Hur många det är kommer framtiden att få utvisa eftersom de ligger gömda i boet och det är på tok för kallt för att försöka ta dom från det för att räkna. Detta är utomhuskaniner och således är boet också utomhus, fast under en europall. Varför de valde att bygga boet under en europall istället för den fina tvåvånings-buren som står på pallen övergår mitt förstånd, men så valde de att göra.

Olyckligtvis har en unge mist livet i den bitande kylan. Eller av någon annan anledning. Vi hittade den död en bit utanför boet. Rent krasst vore det naivt och tro att alla ungar alltid kommer att överleva, men det är fortfarande sorgligt och tragiskt att se. Givetvis kan det tyckas vara någon form av dubbelmoral då dessa ungar ändå ska slaktas när de blir stora. Kanske, men jag är bara människa.

De andra paret kaniner vi har kommer också de inom en snar framtid att få ungar. Honan är dräktig och har byggt klart ett bo. Jag hoppas att det blir lite varmare och att det inte blir några komplikationer, så alla ungarna kan klara sig.

Tyvärr har jag inga bilder på ungarna ännu då de fortfarande är gömda i boet, men det kommer så snart de blir stora nog att ta sig ur boet själva.

2 reaktioner till “Kaninungar och den kalla verkligheten #prepperSE

  1. Jag har aldrig i mitt liv slaktat ett djur, skulle väl klara av att hugga huvudet av en höna, men hur gör man med en kanin?

  2. Ett sätt är att slå något hårt i huvudet på den först för att bedöva, sedan skär man krasst av halsen och de dör av blodförlusten. Det hela går rätt fort, men jag kan inte säga att det är något jag gör förrän det är helt nödvändigt. Sedan måste man flå kaninen och tömma den på inälvor.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑