Lördagsprepping #prepperSE

Dagen har ägnats åt så kallad markservice. Men ett besök på Ö&B lyckades hinnas med. Målet för dagen, utifrån mitt prepper-perspektiv, var att återställa balansen mellan mat och vatten, där vattenförråden hade halkat lite efter maten. I den lokala Ö&B-butiken köpte jag de sista fyra 25 liters-dunkarna* de hade, vilket tydligen var något de julshoppande människorna tyckte var väldigt märkligt med tanke på de många höjda ögonbryn jag fick. Samtidigt passade jag på att handla lite småsaker som de hade extrapris på, som passade bra i förrådet, så som tandborstar, tandkräm, tandpetare, silvertejp, Desivon, sårtejp, buntband.

Nu har jag i alla fall vatten för lika många dagar som jag har mat i förrådet. På ett nördigt sätt känns det väldigt tillfredsställande. För min familj samt djur beräknar jag en vattenåtgång på 10-12 liter per dag, vilket är lite i överkant, men då har jag lite marginal för om något oförutsett skulle inträffa. Dessutom misstänker jag att vattenåtgången är starkt avhängt på årstid.
Till sist vill jag bara säga att jag kommer vara mindre närvarande på nätet än vanligt ett par veckor framöver. Detta då vi börjar flytta till vårt nya boende. Så om jag inte svarar på Twitter, mail eller kommentarer så bär jag säkert kartonger eller annat som ska flyttas.

* Jag är fullt medveten om det opraktiska i att ha 25 liters-dunkar. Men, eftersom jag har en tappkran som lätt kan skruvas på de stora dunkarna behöver jag inte lyfta och böka för att få ut vattnet. Dessutom har jag ett gäng mindre dunkar (5 och 10 liter) som jag kan använda vid förflyttning.

En reaktion till “Lördagsprepping #prepperSE

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑