Veckan som gått (52) #prepperSE

Det må vara jul, men det har inte jag märkt av. Istället för att pyssla och göra det julfint har vi packat, sorterat, planerat och rensat inför första delen av flytten som sker under nästa vecka. Som jag kanske skrivit tidigare kommer flytten att ske i två faser; först flyttar min sambo och alla djur samt merparten av alla möbler och sedan kommer jag att flytta med resten. Detta då jag kommer stanna kvar och göra vissa renoveringar och genomföra själva försäljningen. Allt det blir mycket lättare om vi får så mycket som möjligt ur vägen så att huset är så tomt som möjligt. Realistiskt beräknar jag att kunna flytta om cirka sex månader, lagom till sommaren, men det beror på många faktorer (pengar, tid, marknad).

Dock känns det skönt att få rensa. Böcker kommer att skänkas till lokala skolans bibliotek, kläder till hjälporganisationer. I och med att det nya huset är något mindre (även om marken är mycket större) blir det naturlig att krympa bohaget, något som bara känns bra. Om några år kommer dessutom min son att flytta hemifrån vilket ytterligare gör att det känns helt rätt att minska boyta och bohag.

Veckan som gått… Som vanligt på prepperfronten, skulle jag våga påstå. Lite mat har smugit sig in i förrådet, liksom mer medicin och lite annat smått och gott så som mer hård-tvål, tandpetare, rep och batterier. Sedan inser jag att jag hittar saker som borde hamna i förrådet när vi rensar skåp och garderober. Hittills har jag hittat mängder med värmeljus och ficklampor som jag hade

glömt bort att jag hade och det kommer nog mer.

Till slut vill jag passa på att önska alla läsare en riktigt god jul och god fortsättning!

En reaktion till “Veckan som gått (52) #prepperSE

  1. Att rensa ordentligt kan vara både trist och spännande, beroende på vad man hittar ?
    God Jul och Gott nytt år.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑