Den Svenska kollapsen? #prepperSE

Är vi i början av ett SHTF i Sverige? När grundlagen och andra lagar sätts ur spel anser i alla fall jag att vi är farligt nära en kollaps. Vad jag syftar till är den så kallade flyktingkrisen. Innan alla börjar skrika ”rasist”, ”sverige demokrat”, ”farsist-nazist” och annat så vill jag att ni tar ett steg tillbaka, tar ett djupt andetag och tänker till lite. Men, nej, jag har ingenting emot asylsökande och flyktingar. Detta under förutsättning att vi som samhälle klarar av att hantera dessa människor på ett värdigt sätt och hjälpa dessa att integreras i vårt samhälle. De behöver hjälp med att lära sig svenska, vissa kanske behöver vidareutbildning och sedan att få ett arbete. Alla vinner på en lyckosam integration.

Det som händer idag i Europa är långt ifrån ett normalläge. Till Sverige kommer det nu 1000 flyktingar per dygn. 7000 per vecka. 30000 per månad. 365000 per år. Tror någon på fullaste allvar att vi kommer att klara av att lösa ut detta på ett humant och acceptabelt sätt? Svaret är redan nu nej. Polisen får order att inte göra sitt jobb, vilket i vanliga fall är att upprätthålla lag och ordning. Äganderätten är satt ur spel. Det sociala kontraktet är nullifierat. Samtidigt tävlar politiker i att göra ingenting. Allt fler talar om att lämna Sverige då de tycker sig se vart det barkar.

Frågan som återstår att få ett svar på är hur vida politikerna tar sitt förnuft till fånga i tid. För just nu verkar det bara handla om just det – tid. Kommer svenska politiker att våga ta ordet ”volymer” och ”gränskontroller” i sina munnar? Av att döma från tidigare erfarenheter från denna regering har jag svårt att se att de kommer att göra något alls. Om detta fortgår kommer vi förr eller senare att hamna i en situation där de sociala institutionerna kommer att kollapsa. Vården klarar inte av belastningen, sjukskrivningarna skjuter redan i höjden, lag och ordning kan inte längre upprätthållas, skolor kan inte hantera alla nyanlända och än mindre ordinarie undervisning. Vart går gränsen och när brister det för gemene man? Är det när du går till vårdcentralen med ditt sjuka barn och inte får hjälp?

När kommer i så fall detta mynna ut i social oro? Demonstrationer och upplopp. Motsättningar mellan de som fått nog och naiva vänsterradikala som kräver total uppoffring. Tro inte att problemen kommer att begränsas till storstäderna. I små orter med redan nu små resurser, där förändringar (försämringar) blir väldigt tydliga och påtagliga, kommer de första varningstecknen att visa sig. Politikerna i Stockholm kommer bortförklara detta med rasism eller bondsk naivitet och kräva rättning i ledet. Men det kommer inte att ske, utan det kommer att sprida sig.

Social oro är ytterst verkligt och påtagligt och något som varje prepper måste vara beredd att hantera. Det kan handla om våldsamma upplopp, kravaller, plundring och skadegörelse. Sker detta på flertalet ställen samtidigt i landet är det ytterst tveksamt att polisen kan hantera det. Då är det inte så dumt att ha sina förråd och ta av om det är så att det aningen är för farligt att bege sig ut att handla eller att affärerna håller stängt.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑