Rysk roulette #prepperSE

Först, innan något annat, vill jag att du omedelbums går till Zynisk blogg och läser det här inlägget. Det är inte ofta jag verkligen uppmanar någon att läsa något, men detta ger en så pass bra överblick att det är obligatorisk läsning.

Som ni säkert inser eskalerar hela tiden konflikterna runt om i världen och nya tillkommer. Trenden är starkt negativ och få, om ens några, ljuspunkter finns att greppa efter. Jag tänker komplettera Zynisk lista med ytterligare orosmoln, men först vill jag bara sammanfatta Zynisk inlägg i korta punkter:

 • NATO vs Ryssland eskalerar i östra Europa
 • Eskalering av kriget i Ukraina
 • Ökad övningsverksamhet över Östersjön
 • Hot om krig mellan Nord och Syd Korea
 • Ökade samhällsstörningar (el, IT, infrastruktur, drivmedel)
 • Ökade underrättelseoperationer mot Sverige från Ryssland med t.ex UAV:er

Lägg till följande:

 • Ekonomisk oro/instabilitet/krasch på världens börser
 • Kinas byggnationer av konstgjorda öar i Sydkinesiska havet
 • Turkiets agerande mot ISIS och PKK
 • Den fortsatta konflikten i Syrien
 • Kollapsen av Irak
 • Oljeprisets ras
 • Flyktingströmmarna till Europa (nu senast i Makedonien)
 • Rysslands planer för Arktis
 • Skyhög belåningsgrad av stater och privatpersoner
 • Sveriges historiskt mest svaga och inkompetenta regering

Det finns säkert dussintal saker jag glömt, men detta är taget ur minnet.

Var och en av de ovanstående punkterna är oroande i sig. Lägg ihop ett par stycken och vi har i princip en perfekt storm; lokalt, regionalt eller globalt. Min poäng ligger dock i sannolikheten. Risken att ett av ovan nämnda problem leder till ett SHTF är väldigt liten, men ju fler chanser du har att singla slanten, ju större är sannolikheten att fel utfall inträffar. Det är Rysk roulette och vi måste trycka av väldigt många gånger. Aldrig tidigare i mitt liv har jag sett så mycket som kan gå så fel.

Det vi kan göra är att förbereda oss för det otänkbara. Har du inte börjat är det hög tid att sätta fart. Stäng av TV:n, datorn, mobilen eller surfplattan. Ägna en timme åt att åtminstone fundera över dina förutsättningar vid en akut kris. Spar ett par PET-flaskor och fyll med vatten. Köp några extra konserver nästa gång du är och handlar. Ta ut lite kontanter och lägg undan. Gör någonting.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑