Frost, mörker och myrsteg #prepperSE

Klockan är just nu 03:36 men tack vare omställningen till vintertid ser det kanske lite värre ut än det egentligen är. Kramp i tarmar och mage har hållit mig vaken sedan ett par timmar tillbaka och nu kapitulerar jag helt sonika inför det faktum att jag inte verkar få så mycket mer sömn i natt. Även om jag nu mer är van att det är så här, ändrar inte det faktum att det är slitsamt.

Gårdagen ägnades mestadels åt vila, något jag kanske måste erkänna för mig själv är något jag är dålig på. Även om jag egentligen inte orkar göra saker så tvingar jag mig själv ändå. Men igår försökte jag verkligen lyssna på kroppen och slutade med evighetsarbetet i skogen när jag började känna mig sliten.

Detta till trots så ger även små insatser resultat om de sker tillräckligt ofta. Som hela min ”prepper-resa” byggt på små, konsekventa steg mot målet, använder jag nu samma metod för att komma fram till målet med hemstället. Jag har egentligen inte bråttom, något jag får påminna mig om lite då och då, så det gör inte så mycket att det inte går i raketfart.

Dessutom finns det faktiskt inte så mycket jag kan göra just nu. Vintern närmar sig med stormsteg och igår orkade temperaturen aldrig över nollan, vilket gör att en hård hinna börjar lägga sig över skog och mark. Även dagsljus börjar så sakta bli en bristvara. Inte så att det inte blir ljust på dagarna, men timmarna blir märkbart färre då utomhusarbete kan utföras. Självklart är detta inget konstigt. Vi är snart i november.

Vad som är intressant nu när jag under två månaders tid kunnat tillbringa varje helg här i stugan är hur mycket jag lär mig kring hantering av vardagliga ting. Exempelvis har jag nu rätt bra kontroll på hur mycket ved det går åt varje dag. Men också hur mycket och hur ofta vedspisen behöver matas för att hålla en behaglig värme inomhus.

En annan positiv aspekt är att det blir mer naturligt och mer konsekvent att rotera matlagren. Det är mycket lättare att ta några konserver och äta över helgen för att inför nästa helg köpa med sig ett par nya av samma sort. Detta istället för att som tidigare flytta stora mängder fram och tillbaka där risken var mycket större att tappa kontrollen.

När det kommer till prepping i övrigt så handlar det för mig mycket om ekonomi. Dels att få kontroll på mitt nya kostnadsläge efter flytten och dels att planera och prioritera framtida investeringar. Så inga spontana inköp för min del, vilket jag var rätt bra på innan. Nu måste jag hitta den disciplin som krävs, annars kommer jag aldrig komma i mål.

En reaktion till “Frost, mörker och myrsteg #prepperSE

  1. Varje gång jag läser något du skrivit om ditt hemställe så suger det till i ”sommarstugetarmen”. Jag skulle så gärna vilja ha en stuga ute i skogen någonstans, men har lite svårt att motivera det nu när vi ändå bor i hus på en mindre ort och faktiskt har väldigt nära till skogen ändå. Tror att det är ett bortkopplat liv jag saknar, att kunna åka någonstans och bara kollpa bort allt, ingen dator, ingen mobil, ingen modern bekvämlighet – bara back-to-basics. Tills vidare får jag nöja mig med att drömma mig bort när jag läser dina inlägg. Hoppas även att hälsan din blir bättre så att du får njuta i fulla drag av att nått så långt i din dröm.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑