På det igen #prepperSE

Är detta fjärde eller femte gången? Jag har tappat räkningen. Egentligen spelar det ingen större roll. Det gick ju så bra för ett år sedan med att sluta med snuset. Sedan kom den där förbannade trafikolyckan och min fars bortgång. Livet kastades helt på slagsida och jag återföll i nikotinberoendet. Först sakta. Sedan mer och och mer.

Nu känner jag att det får vara nog. Rättare sagt, det har jag känt en längre tid, men för två veckor sedan bestämde jag mig för att börja sluta. Igen. Fördelen denna gången är dels att jag vet hur jag ska göra och vad som fungerar för mig, och dels så har jag inte hunnit sjunka ner i beroendet riktigt på samma sätt ännu.

Nu har jag kommit så pass långt i min nedtrappning att jag gått från 8 mg/prilla via 4 mg till nu 2 mg. Om allt går väl under nästa vecka kommer jag snart att utan något under läppen och i stället bara komplettera med nikotintabletter när det är som jobbigast.

Än så länge tycker jag inte det varit lika jobbigt som det var sist. Visst är det tufft, men inte på samma sätt. Bara att kämpa på. Jag ska bli nikotinfri igen. Så är det bara.

För den som inte förstår att detta är en del av min prepping föreslår jag att ni verkligen tänker efter både ett och två varv själva. Jag har just nu inte tålamod att vara pedagogisk och skriva det uppenbara på folks näsor.

En reaktion till “På det igen #prepperSE

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑