Veckan som gått (80) #prepperSE

Det var ljust trots solen gått ner. Nästan sagolikt.

När jag åkte hem från BOL Norr förra veckan lyckades jag med konststycket att glömma min jobbmobil kvar i stugan. Detta kom jag på när jag var åtta mil hemifrån och beslöt då att jag nog kunde klara en arbetsvecka utan mobilen. Igår åkte jag alltså upp för att hämta telefonen. Men för att inte åka med en tom bil tänkte jag att det vore bra om det gick att hitta något som jag kunde ta med, utan att det blev något som jag egentligen inte behöver.

Lyckligtvis håller vi fortfarande på att rensa upp på kontoret och där hittade jag en bred och robust hylla som skulle kastas. Den fick åka med upp tillsammans med 8000 A3-papper, några böcker, ett tiotal anteckningsblock och lite annat som ändå skulle kastas. Jag inser att jag blivit mycket mer restriktiv i vad jag väljer att ta med upp. Det som ska upp måste ha ett specifikt syfte och fylla ett tydligt behov. Jag vill inte riskera att massa ”skit” åker upp som aldrig kommer till nytta.

Hyllan var i alla fall för hög för att få plats i storstugan, där jag tänkt att det varit bra med lite extra förvaring. Istället fick den bosätta sig i sovstugan som har mycket högre i tag. Det faller väl in i vad jag ändå hade planerat, att få ordning på den lilla stugan så den kan användas utan att behöva flytta saker mellan husen. Kvar är väl egentligen nu bara en liten kamin och några gardiner, men det får bli ett projekt för våren.

Nu är det dags att bege mig hemåt innan det börjar snöa/regna. Och denna gången har jag fått med mig alla mobiltelefoner.

2 reaktioner till “Veckan som gått (80) #prepperSE

  1. Gardiner hur tänker du då? Jag har valt att satsa på mörka gardiner i grövre tyg. De stänger ute ljus, ljud och isolerar. Speciellt i en ”stuga” där fönstren kan vara dragiga. Normlat på äldre fönster. Grövre tyger kan användas till kläder, sovtäcken, vindskydd eller lakan om det är svårt med tvätt eller vid något så enkelt som magsjuka med minimala tvättmöjligheter. Så går min tanke kring något så simpelt som gardiner. Det kan inte sägas till vem som helst utan att dumförklaras!

  2. Tjocka gardiner finns på plats, och det kan inte sägas nog vilken skillnad det gör för värmen i stugan. Har även tjocka draperier för dörrarna.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑