Veckan som gått (61) #prepperSE

För en gång skull har det varit en händelserik vecka. Det mest uppenbara var min debattartikel i Expressen som fått mestadels positivt mottagande. Förhoppningsvis har några fler människor där ute fått upp ögonen för prepping eller åt åtminstone börjat fundera kring den personliga beredskapen.

Vad gäller min egen beredskap går det som vanligt i maklig takt framåt. Delmålet med tre månaders förråd för hela familjen är nu uppnått. Framöver tänker jag fokusera mer på sådant som jag med flit försakat till förråden som till exempel kläder, skor/kängor men också verktyg.

Dessutom har jag investerat lite till i fysiskt silver. Efter att ha varit extremt svårt att få tag på hade det äntligen kommit in lite att köpa, så det var bäst att passa på.

På gården förökar sig kaninerna lite mer än planerat. Det ena paret lyckades få till en kull ungar direkt efter den första kullen, vilket gick mycket snabbare än vi trott var möjligt. Så vi fick en extra kull helt enkelt. Nu är dock alla separerade så det inte blir några fler överraskningar.

Även hönsen har fått tillskott i form av fem stycken nya hönor. Fråga inte om ras, för det vet jag inte i skrivandes stund och det är min andra hälft som roar sig med hönsen. Men det är oavsett ras roligt att se djurbeståndet växa. Nu är vi nära nog självförsörjande på ägg.

Något som följer med som en bonus är hur lite ”spill” det blir i form av sopor. Nästan allt organiskt går till antingen hundar, höns eller kaniner som mat. Ett litet kretslopp på sätt och vis där vi nu kan använda och återanvända mycket som annars hamnat i soporna.

20160224_110133
Kaninunge 5 veckor gammal.
20160224_110918
Biologiska äggmaskiner och en väckarklocka =)

5 reaktioner till “Veckan som gått (61) #prepperSE

  1. Du skall aldrig ha hane och hona tillsammans annat än just vid parning. De är inte någon ”familj”. Två kullar genast efter varandra är väldigt slitsamt för honan. Ge henne mycket extra kraftfoder/kaninungefoder.
    Hälsar NZredabundance.wordpress.com

  2. Hur många hönor har ni och hur mycket ägg gör ni av med? Jag är lite avundsjuk på att ni har höns, lite svårt i en lägenhet ?

    1. Just nu tror jag det är 10 hönor och 2 tuppar. Alla ägg som produceras äts upp, men på vintern läggs det lite mindre.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑