Lilla istiden om 15-25 år?

Den som förespråkar en global uppvärmning ska nog ta och titta närmre på solen. Närmare bestämt på solcykeln. Enligt forskare kan de nu kan förutspå solcykler och hur de påverkar jorden. Detta betyder, enligt professor Valentina Zharkova, att vi under solcykel 26 (2030-2040) kommer att få uppleva en ny lilla istiden. Säkerheten i modellen sägs vara 97%.

Nu är detta inte nyheter för alla. Dock är jag helt övertygad att detta kommer att ställa till det för många – väldigt många. Konsekvenserna av en ny liten istid är enorma och medför väldigt få positiva effekter. Sist det hände, under 1800-talet, vet vi ju alla vad som hände i Sverige. Massutvandring, svält och misär.

Långsiktigt är det nog klokt att ha detta i åtanke när du planerar dina prepp och din BOL. På kort sikt bör det liten till ingen påverkan. Men tiden går fort. Det lär finnas anledning att återkomma till detta längre fram. Just nu ligger min fokus på ekonomin och Grekland.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑