Veckan som gått (64) #prepperSE

Tick. Tack. Tick. Tack.

Ryssland meddelar att de minskar sin militära närvaro i Syrien.
SÄPO rapporterar om Ryska påverkansoperationer riktade mot Sverige i sin rapport för 2015.
Göran Frisk står för sanningar i en intervju I Göteborgs-Posten:

– Göteborg är oerhört intressant för att där hade vi bra indikationer ute i hamninloppet. Stänger man hamninloppet så stänger man i praktiken vår handelshamn. Och kan man stänga den med en mina då har vi problem, säger Göran Frisk.
Vad skulle det kunna få för konsekvenser?
Stänger man införseln av handeln och vi inte får in potatis och råvaror så tar det inte längre än en vecka eller tio dagar innan våra förråd är tömda. Då blir det inga glada miner.
– Vi har inga oljeförråd och då kan vi inte köra bil. Vi får då stora, stora bekymmer.
Göran Frisk är genuint orolig över hur svag den svenska beredskapen är utifall det skulle bli skarpt läge.
– Först avrustade sossarna och sen avrustade alliansen. Det är ingenting man kan ifrågasätta utan det är bara som det är, säger Göran Frisk.
– Men en sak kan jag säga dig – det är ett helvete att rusta upp igen. Det tar tid att lära upp människor och att få rutiner på plats. Det går inte att ordna på ett par dagar.

(Min emfas. Om ni vill kan ni följa Göran Frisk på Twitter.)

Själv har ägnade jag större delen av förra helgen med att inventera och omstrukturera mina förråd. Det som var mest eftersatt kände jag var det jag kallar ”prylarna”. Mycket var helt okategoriserat och bara lagt i två fodertunnor. Annat har legat på hyllor utan större ordning. Så jag bestämde mig för att göra något åt situationen. Nu är allt mycket mer strukturerat och lättare att hitta. Större lådor får fungera som kategori-hållare; medicin, hygien, eld, reparationer, vatten-rening och så vidare. Nu har jag i alla fall en chans att hitta vad jag letar efter.

Resten av veckan har gått mycket till att testa utrustning och säkerställa funktion. I början av min perpper-resa var jag dålig på att testa sakerna. Vilket är en dålig ovana eftersom du då dels inte vet om saken fungerar och dels inte har en aning om hur den fungerar. Så jag har tagit för vana att göra kontroller minst två gånger per år.

2 reaktioner till “Veckan som gått (64) #prepperSE

  1. Ett förråd tar slut till slut. Ganska meningslöst. Ett liv som småbrukare fullt ut är säkrare och hållbarare och en chans till ett bättre och mindre stressande liv.

    1. Jag håller med dig. Men ett förråd kan t.ex säkra dig mot missväxt eller sjukdom hos djuren. Så helt bortkastat är det inte i mina ögon.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑