Veckan som gått #prepperSE

En spännande och händelserik vecka har passerat. Stort fokus har i media legat på Grekland, men själv har jag haft ögonen på Kina och Asien där aktie- och råvarumarknaderna har fallit som gråstenar. Ändå har svensk media varit väldigt dåliga på att rapportera kring detta. Till detta hade vi ett handelsstopp på 3 timmar i New York, US Mint har leveransstopp på Amerikanska Silver Eagels och ädelmetalls säljare i USA har leveransproblem. Det är mycket som händer just nu och inget är av den positiva sorten.
Sporrad av detta har jag utökat förråden så mycket jag kunnat under veckan som gått. Begränsad av ekonomi och plats har det dock inte varit några jätteinvesteringar. Bland annat har jag införskaffat en ny bultsax, lite extra medicin, mer pulverkaffe, mer konserver och mer vattenlagring. Nu är matlagren helt fulla och jag har svårt att klämma in en enda konserv till. Vattenlagren är tillräckliga. Egentligen är nu målet om två månaders lager helt uppnått.
Med det sagt kommer jag under en tid att fokusera på annat än lagret. För det första måste jag ta tag i omlokalisering (läs flytt). Försäljning av hus och samtidigt hitta någonstans att flytta till, som uppfyller alla kriterier, är inte lätt. Men det måste göras och min magkänsla säger mig att ju snabbare, ju bättre. I detta ligger en ekonomisk plan som i alla fall i teorin verkar väldigt sund. Min intention är att inte sitta med Svarte Petter den dagen det skiter sig.
Till sist tänkte jag rekommendera en film som heter Take Shelter. Trailer nedan.

2 reaktioner till “Veckan som gått #prepperSE

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑