Veckorna som gått (26, 2021) #prepperSE

Snart är det midvintersolståndet. Mörkret är påtagligt, men fullmånen har brutit av det kompakta mörkret tillfälligt. Innan man vet ordet av har det vänt och vi går mot ljusare tider. Men än är det många månader kvar av kyla, mörker och snö.

Hittills tycker jag att allt har gått bra, första vintern i stugan som det är. De cirka 40 cm snö som kommit har jag kunna hantera utan problem. Att köra upp ett skoterspår att gå i till bilen har fungerat riktigt bra. Dock har jag inte behövt utnyttja det så frekvent då jag på grund av den ökade smittspridningen jobbar hemifrån.

Det är på gott och ont, men det ger mig en god inblick i hur det skulle kunna tänkas vara att leva här isolerad i händelse av att skiten träffar fläkten rejält. Vardagsrutinerna sitter rätt bra vid det här laget och även om det är annorlunda arbetsuppgifter mot vad man är van vid är det inget som inte är hanterbart.

Att romantisera över att leva ensam i en stuga i skogen är kanske att vara naiv. Men det finns helt klart fördelar. Även om det är mycket sysslor att hålla sig med är det sysslor som känns meningsfulla, som tillför mitt liv något. Att släppa taget om informationshetsen har bidragit till ett fridfullt sinne. Tiden lägger jag istället på sagda sysslor. En trevlig sidoeffekt av detta är att jag åter börjat bygga muskler då kroppsarbete tenderar ha den påverka på kroppen.

Prepperiet händer det inte så mycket med just nu. Jag lägger pengar på hög för att göra vissa lite större investeringar i vår. Om det kommer finnas något att köpa då och om pengarna har kvar något värde. Men jag håller mig till min utstakade plan och är nöjd med det.

Julen och nyåret kommer att firas i ensamhet i stugan. Det är självvalt och inget jag egentligen sörjer. Jag har inte tagit ut något extra ledigt i mellandagarna, det finns liksom inte så mycket annat att göra än att skotta snö. Ledigheten kommer sig mycket mer väl till pass i vår och sommar när jag faktiskt kan sjösätta lite projekt att lägga tid på.

Under vintern ska jag försöka dra så mycket lärdomar jag kan av att bara leva här. Jag ska också försöka att dokumentera så mycket som möjligt för mig själv så jag har lite att hålla mig i tills nästa år.

Nu är det strax dags att ta tag i tvätten. Medans jag skrivit detta har jag värmt upp tio liter vatten av de 25 liter jag hämtade ur brunnen i morse. Sedan går det åt tio liter kallt vatten för att få en någorlunda vettig temperatur tvättvattnet. Sedan tar det cirka ett dygn för tvätten att torka eftersom det är vinter och tvätten får torka inomhus.

Det går åt tid och det krävs planering, så som det gör när man inte kan ”fuska”.

8 reaktioner till “Veckorna som gått (26, 2021) #prepperSE

 1. I frostväder torkar tvätten snabbt ute, och du släpper att skulle värma upp fuktig luft.

  1. Jag har provat det, men tycker inte det fungerar något vidare. Möjligen har det varit för kallt, för kläderna blir bara till is.

    1. Det kan vara så att när jag tvättat klart i min tvättunna så vrider jag ur kläderna och då blir det för mycket vatten kvar för att de ska kunna torka på det sättet.

 2. Nyfiken på hur du tvättar. Tvättar du med tvättkula eller
  står du och gnuggar all tvätt för hand?

 3. Blir glad att läsa dina inlägg. Du vet vad du pratar om och du har likt jag en aning om vad som kommer ske här i världen. Fortsätt kör din grej för det gör du rätt i! Tack för att det finns fler som jag.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑