Sista helgen vid hemstället i år #prepperSE

Denna helgen var den sista i stugan för i år. Det känns på sätt och vis lite sorgligt, under hösten har jag vant mig vid att vara där varje helg. Inte för att det finns så mycket att göra inom ramen för min budget nu, utan nu är det mest för att jag tycker om att vara där.

Återigen slår det mig att jag måste prioritera det där med snöhanteringen. Just nu lutar det faktiskt åt att köpa en snöslunga (som ligger på min inköpslista för framtiden). Det verkar vara ett hyfsat ”billigt” alternativ, i alla fall om jag jämför med en ATV med plog. Det är långt ifrån perfekt, men det kanske är tillräckligt bra just här och nu.

I och med de än striktare restriktionerna gissar jag på att hemarbete nu kommer bli fullt ut obligatoriskt på jobbet. Förhoppningen är då att kunna sitta i stugan och jobba därifrån. Tanken på att sitta i min etta och se samma fyra väggar i en månads tid är outhärdlig.

Om det nu går sig så att jag kan jobba från stugan så behöver jag helt klart ha förutsättningar för att kunna hantera snön. Även om den dryga decimeter som kom i veckan inte ställde till det allt för mycket så har jag inga illusioner om att det inte kommer komma mer. Det är trots allt Norrland och januari vi pratar om.

Annars ser jag det inte som en uppoffring. Tvärt om skulle det vara en mycket intressant övning då jag faktiskt får möjligheten att pröva allt mot den jobbigaste tiden på året under en längre period än några dagar. Det kan faktiskt bli ett riktigt intressant prepptest och jag har ju faktiskt alltid möjligheten att avbryta och åka tillbaka till lägenheten om något skulle gå fatalt fel.

I övrigt är jag rätt säker på att jag har allt för att klara av en vintermånad i stugan; uppvärmning både med oljeradiatorer och ved, vatten så det räcker och blir över, mat är definitivt inget problem, inte heller medicin. Egentligen ett utmärkt tillfälle att rotera ut en massa mat när jag tänker efter.

Vi får helt enkelt se hur januari blir. Just nu har jag bara siktet inställt på jul och nyår och en efterlängtad ledighet.

2 reaktioner till “Sista helgen vid hemstället i år #prepperSE

  1. Funderar du på en snöslunga antar jag att det rör sig om bara några hundra meter, eller max en km som du måste snöröja själv. Fundera på om du kan ställa bilen nere vid vägen och ta dig fram och tillbaka till stugan med skidor eller snöskor. Hur man än gör är det ett jäkla slit att röja snö och varför kämpa mot naturen när man kan anpassa sig istället. Matkassar kan man dra efter sig på en pulka. Enda nackdelen jag ser är att en oröjd väg fram till stugan gör det svårare för brandkår och ambulans att komma fram om det skulle behövas. Ett annat alternativ är en begagnad snöskoter, i ett uppkört skoterspår kan man gå så man behöver inte köra skotern varje gång.

  2. Har själv gett upp att skotta mer än trappor och farstukvisten, kör upp spår med skoter istället. Skottar man så driver det igen på 0-tid..
    en gammal härk eller tom två föra att ha i reserv för att köra runt på gården kostar inte många kronor.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑