Höstregn, ris och makaroner #prepperSE

Allt går vidare. Hösten har på allvar gjort sitt intåg och hela dagen har det regnat. Det har också varit kallt ute, men inne har det varit behagligt och torrt. Precis som naturen obönhörligen går vidare i sina cykler så fortsätter jag med mitt preppande.

Ytterligare tjugo kilo ris och nio kilo makaroner har lagts till förråden via den beprövade metoden att förvara torrvaror i PET-flaskor tillsammans med syreabsorbenter. Till detta har även lite fler konserver smugit sig in. Total visar min kaloriinventering att förrådet nu ligger på strax över 1,9 miljoner kalorier. Omvandlat till dagars mat blir det 950 dagar om jag äter 2000 kalorier per dag.

En snabb observation gällande just ris. Priset på det riset jag köper på Lidl har gått upp 25% det senaste året. Det är fortfarande billigt med ris, men det märks att något har hänt. Att priset sjunker tillbaka till tidigare nivåer tar jag som osannolikt. Lyckligtvis har jag redan köpt på mig merparten av vad som jag tycker är rimligt att ha i förrådet.

Men självklart tänker jag inte leva på enbart ris, makaroner och konserver. Tack vare att jag nu har så mycket mer tid här i stugan så kommer jag nästa år att börja mina odlingar. Till en början i lite mindre skala för att dels lära mig vilka sorter som fungerar för min växtzon och dels hur jordmånen mår. Första delen av förarbetet är nu klart och jag hoppas kunna anlägga odlingsland innan tjälen sätter in.

Känslan att se hur allt arbete nu börjar bära frukt är minst sagt tillfredsställande, även om det är otroligt mycket kvar att göra. Nu har jag i alla fall en chans att hinna hålla efter istället för att hela tiden vara på bakkälken. Den plan som tidigare varit väldigt flytande gällande hur jag vill ha allt här börjar nu bli mer konkret. Jag börjar lära mig vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Med tiden kommer detta att bli riktigt bra. Men det är inte utan hårt slit och mycket pannben.

En reaktion till “Höstregn, ris och makaroner #prepperSE

  1. Jag hoppas att du skriver flera inlägg på dagarna som gått, vä spännande att följa!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑