Den sista långfärden #prepperSE

Så är snart semestern slut här i BOL Norr. Det har varit en på många sätt märklig vistelse eftersom nästa gång jag kommer hit kommer jag inte att åka hem söder ut, utan istället hem norr ut. På så sätt har jag mentalt börjat ställa om hur jag tänker på min BOL och framför allt inställningen till självpåtvingade deadlines.

Förut har jag alltid haft en diger att-göra-lista med mig upp i ett försök att strukturera allt arbete i små portioner som varit hanterbara för den tid jag ämnat vara vid BOL Norr. Det kan ha varit så enkla saker som att ”röja sly bakom vedtorken” eller ”byta vind skivor”. Men alltid har det funnits en känsla av att jag varit tvungen att slutföra det projekt jag företagit mig, helt enkelt på grund av att jag inte alltid vetat när jag kunnat åka upp nästa gång. Då fungerar det inte att ha något halvfärdigt.

Resorna har också alltid varit förenade med transport av mat eller prylar till förråden eller inventarier till byggnaderna. Allt för att maximera nyttan med varje resa och för att få mest ut av kostnaden för resan. Trots allt blir det väldigt dyrt att åka långt för att under en helg bara röja sly.

Från och med nu förändras dessa förutsättningar helt. Restiden kommer bli under en timme från lägenheten till stugan. Detta för med sig att jag måste lära mig att se på det hela med andra ögon. Givetvis för det med sig det trevliga faktumet att jag kan vara här varje ledig dag – om jag skulle vilja. Det blir också möjligt att ha ett helt annat tempo i hur fort saker kan göras. Helt plötsligt kommer ekonomin att bli den begränsande faktorn igen. Men takten jag kan genomföra förändringar kommer ändå att bli högre.

Framför allt behöver jag i höst ta ett nytt omtag vad gäller mina planer för att bättre kunna strukturera upp arbetet och vad det slutgiltiga målet är. När syftet förskjuts från glorifierad sommarstuga till framtida permanent boende ändras prioriteringar och funktionsbehov. Exempelvis kommer jag antagligen nu att vilja ha en bra frostvakt för storstugan och helt plötsligt blir det relevant att installera den där batteribanken jag så länge velat ha på plats.

Men dessa planer är bara lösryckta tankar just nu. Det kommer som allt annat att ta tid att konkretisera och få ner i en långsiktig plan. Just denna långsiktighet har tjänat mig väl och det finns ingen anledning att förändra just det förhållningssättet. Får det inte ta tid nu kommer det ta ännu mer tid i framtiden.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑